burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Moka tortap

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

8 belanaca

5 žumanaca

8 kašika šećera

8 kašika mlevenih oraha

8 kašika brašna

1 kašičica C praška za pecivo

1 kašika mlevene kafe

Fil:

3 žumanca

1 C puding vanile

3 kašike C čvrstina

5 kašika šećera

100 ml mleka

250 g margarina

1 kesica rum kapućina

250 g C šlag pene za dekoraciju

Moka tortap

Koraci pripreme

Umutiti šne čvrsto, pa dodati žumanca i šećer. Umutiti mikserom, pa lagano dodati suve sastojke.

Peći 3 korice na 200°C 15 min. u plehu od 26cm.

400 ml mleka pustiti da provri, pa dodati umućena žumanca, C puding, C čvrstin, šećer i mleko (100 ml).

Skuvati gust krem i ostaviti da se dobro ohladi. Umiksati margarin sa kesicom napravljenog kapućina sa ukusom ruma ili običan skuvan nes (pola šolje).

Umiksati šlag penu ili kremu (ko šta voli), po upustvu sa kesice sa mlekom u koga smo dodali orahe mlevene i malo mlevene kafe (po ukusu).

Ređati: korica, fil, šlag, korica, fil, šlag.

Odozgo posuti orasima i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Moka tortap

Koraci pripreme

Umutiti šne čvrsto, pa dodati žumanca i šećer. Umutiti mikserom, pa lagano dodati suve sastojke.

Peći 3 korice na 200°C 15 min. u plehu od 26cm.

400 ml mleka pustiti da provri, pa dodati umućena žumanca, C puding, C čvrstin, šećer i mleko (100 ml).

Skuvati gust krem i ostaviti da se dobro ohladi. Umiksati margarin sa kesicom napravljenog kapućina sa ukusom ruma ili običan skuvan nes (pola šolje).

Umiksati šlag penu ili kremu (ko šta voli), po upustvu sa kesice sa mlekom u koga smo dodali orahe mlevene i malo mlevene kafe (po ukusu).

Ređati: korica, fil, šlag, korica, fil, šlag.

Odozgo posuti orasima i ukrasiti po želji.

Autor

Adrijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept