burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija1

Mleveni keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
1

Sastojci

Za 3 kore:

15 belanaca

15 kašika šećera

15 kašika mlevenog keksa

Fil 1:

15 žumanaca

250 g šećera + 4 kašike

1/2 l mleka

2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

2 C vanilin šećera

375 g margarina

ostatak od 300 g mlevenog keksa

100 g bele čokolade

Fil 2:

500 g C šlag krema

150 g C zamene za mleko u prahu

150 g mlevenog keksa

600 ml mleka

Za ukrašavanje:

200 g C šlag krema

Mleveni keks torta

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, pa dodati 5 kašika šećera i 5 kašika mlevenog keksa, staviti u pleh obložen pek papirom i peći na 200°C oko 15 minuta.

Postupak ponoviti još 2 puta tako da se dobiju 3 kore.

Fil 1:
Umutiti žumanca sa 250 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera, a zatim fil kuvati na pari oko 20 minuta dok se smesa ne zgusne.

Posebno skuvati 2 C pudinga od slatke pavlake u 1/2 l mleka i dodati 4 kašike šećera.

Kada se fil ohladi umutiti ga, dodati 375 g margarina i ohlađen puding. Dobro umutiti, a zatim dodati ostatak mlevenog keksa i 100 g rendane bele čokolade.

Fil 2:
Umutiti 500 g C šlaga sa mlekom, dodati mu C zamenu za mleko u prahu i 150 g mlevenog keksa.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora - fil1 - fil 2 i tako do kraja.

Tortu ukrasiti umućenim C šlag kremom.

Naši proizvodi

Mleveni keks torta

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, pa dodati 5 kašika šećera i 5 kašika mlevenog keksa, staviti u pleh obložen pek papirom i peći na 200°C oko 15 minuta.

Postupak ponoviti još 2 puta tako da se dobiju 3 kore.

Fil 1:
Umutiti žumanca sa 250 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera, a zatim fil kuvati na pari oko 20 minuta dok se smesa ne zgusne.

Posebno skuvati 2 C pudinga od slatke pavlake u 1/2 l mleka i dodati 4 kašike šećera.

Kada se fil ohladi umutiti ga, dodati 375 g margarina i ohlađen puding. Dobro umutiti, a zatim dodati ostatak mlevenog keksa i 100 g rendane bele čokolade.

Fil 2:
Umutiti 500 g C šlaga sa mlekom, dodati mu C zamenu za mleko u prahu i 150 g mlevenog keksa.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora - fil1 - fil 2 i tako do kraja.

Tortu ukrasiti umućenim C šlag kremom.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept