burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Mleveni keks straćatela torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 l mleka

200 g kristal šećera

1 kesica C vanilin šećera

3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

250 g margarina ili maslaca

500 ml slatke pavlake

250 g keksa u komadićima

200 g mlečne čokolade (crne ili bele ili kombinacija)

1 kesica C šlaga

Mleveni keks straćatela torta

Koraci pripreme

U veću šerpu staviti 800 ml mleka, C vanilin šećer i kristal šećer i čekati da provri.

Posebno razmutiti C puding i 200 ml mleka i dodati u ključalo mleko. Kuvati da masa postane gusta.

Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin i umešati sa pudingom. Tako pripremljen puding ostaviti da se ohladi.

Umutiti 500 ml slatke pavlake i dodati u hladan puding, te mikserom sjediniti.

Dobijeni fil podeliti na 2 jednaka dela. U jedan deo dodati komadiće keksa, a u drugi rendanu čokoladu.

U kalup za torte najpre staviti fil sa keksom, pa fil sa čokoladom.

Ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se stegne, odvojiti od obruča i dekorisati C šlagom.

Naši proizvodi

Mleveni keks straćatela torta

Koraci pripreme

U veću šerpu staviti 800 ml mleka, C vanilin šećer i kristal šećer i čekati da provri.

Posebno razmutiti C puding i 200 ml mleka i dodati u ključalo mleko. Kuvati da masa postane gusta.

Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin i umešati sa pudingom. Tako pripremljen puding ostaviti da se ohladi.

Umutiti 500 ml slatke pavlake i dodati u hladan puding, te mikserom sjediniti.

Dobijeni fil podeliti na 2 jednaka dela. U jedan deo dodati komadiće keksa, a u drugi rendanu čokoladu.

U kalup za torte najpre staviti fil sa keksom, pa fil sa čokoladom.

Ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se stegne, odvojiti od obruča i dekorisati C šlagom.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept