burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Mlečna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

1,2 l mleka

3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake (120 g)

10 kašika šećera

100 g bele mlečne čokolade

500 ml slatke pavlake

150 g eurokrema

750 g kakao keksa (4 puta po 20 komada)

150 g C šlag krema

mleko za mućenje šlaga

Mlečna torta

Koraci pripreme

C pudingu dodati pola mere šećera i otprilike 200 ml mleka pa izmešati. Ostatak mleka do litre sipati u posudu, u kojoj će se C puding kuvati i dodati preostali šećer.

Staviti na vatru da provri. Kada provri zakuvati razmućen C puding i mešati dok se ne zgusne na srednjoj vatri.

Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Ulupati slatku pavlaku.

Ohlađen C puding umutiti mikserom, pa pudingu dodati malo više od pola slatke pavlake ( otprilike oko 2/3) i sve zajedno umutiti. Ostatak pavlake koristimo za dekoraciju.

Mažemo tanak sloj krema na tacnu da bi se keks lepo zalepio i ne bi nam “bežao” po tacni kada nanesemo prvi sloj.

Zagrejati 200 ml mleka pa umakati keks u slagati u 4 reda po 5 keksića. Slagati 4 reda keksa i mazati 4 sloja krema.

Odgore namazati ostatak slatke pavlake.

U 3-4 kašike mleka ( ostaće od umakanja keksa ) dodati eurokrem i zagrejati u mikrotalasnoj 30 sekundi na najajčoj “vatri”.

Mešati dok se ne sjedine pa preliti preko torte i razvući lopaticom ili išarati višljuškom, po želji.

Za kraj tortu dekorišite C šlag kremom umućenim sa mlekom po uputstvu sa pakovanja.

Ostaviti tortu da odstoji par sati u frižideru, pa seći i služiti.

Naši proizvodi

Mlečna torta

Koraci pripreme

C pudingu dodati pola mere šećera i otprilike 200 ml mleka pa izmešati. Ostatak mleka do litre sipati u posudu, u kojoj će se C puding kuvati i dodati preostali šećer.

Staviti na vatru da provri. Kada provri zakuvati razmućen C puding i mešati dok se ne zgusne na srednjoj vatri.

Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Ulupati slatku pavlaku.

Ohlađen C puding umutiti mikserom, pa pudingu dodati malo više od pola slatke pavlake ( otprilike oko 2/3) i sve zajedno umutiti. Ostatak pavlake koristimo za dekoraciju.

Mažemo tanak sloj krema na tacnu da bi se keks lepo zalepio i ne bi nam “bežao” po tacni kada nanesemo prvi sloj.

Zagrejati 200 ml mleka pa umakati keks u slagati u 4 reda po 5 keksića. Slagati 4 reda keksa i mazati 4 sloja krema.

Odgore namazati ostatak slatke pavlake.

U 3-4 kašike mleka ( ostaće od umakanja keksa ) dodati eurokrem i zagrejati u mikrotalasnoj 30 sekundi na najajčoj “vatri”.

Mešati dok se ne sjedine pa preliti preko torte i razvući lopaticom ili išarati višljuškom, po želji.

Za kraj tortu dekorišite C šlag kremom umućenim sa mlekom po uputstvu sa pakovanja.

Ostaviti tortu da odstoji par sati u frižideru, pa seći i služiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept