burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Mini čoko markiza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

140 g piškota

200 ml jake kafe

150 g margarina

4 jaja

125 g šećera

150 g čokolade

C beli šlag sa ukusom slatke pavlake

C čokoladni šlag

čokoladne bombonice i perlice

Mini čoko markiza

Koraci pripreme

Manju šerpicu obložiti providnom prijanjajućom folijom. Kafu skuvati na uobičajen način, sačekati da se malo prohladi, pa procediti kroz cediljku ili gazu.

Piškote umakati u proceđenu kafu i ređati ih tako da prekriju dno i stranice obložene šerpe.

Jaja penasto umutiti, dodati im šećer, pa nastaviti sa mućenjem. Kada je smesa lepo umućena, skuvati je na pari. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu.

Mešati dok se čokolada sasvim ne otopi i ne sjedini sa jajima. Prekriti smesu providnom folijom i sačekati da se ohladi.

Magrarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku čokoladnog fila. Kada je fil lepo umućen, presuti ga u šerpicu sa piškotama i lepo poravnati.

Zatim šerpicu sa markizom odložiti u zamrzivač na sat- dva. Nakon tog perioda, uz pomoć folije, torticu pažljivo izvući iz šerpice i staviti na veći tanjir ili tacnu za serviranje.

Beli i čokoladni šlag umutiti, pa uz pomoć poslastičarskog džaka naizmenično istiskivati i praviti ukrase po želji.

Ukrasiti čokoladnim bombonicama i perlicama po Vašoj želji i ukusu.

Odložiti u frižider na nekoliko sati,a zatim seći i služiti.

Mini čoko markiza

Koraci pripreme

Manju šerpicu obložiti providnom prijanjajućom folijom. Kafu skuvati na uobičajen način, sačekati da se malo prohladi, pa procediti kroz cediljku ili gazu.

Piškote umakati u proceđenu kafu i ređati ih tako da prekriju dno i stranice obložene šerpe.

Jaja penasto umutiti, dodati im šećer, pa nastaviti sa mućenjem. Kada je smesa lepo umućena, skuvati je na pari. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu.

Mešati dok se čokolada sasvim ne otopi i ne sjedini sa jajima. Prekriti smesu providnom folijom i sačekati da se ohladi.

Magrarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku čokoladnog fila. Kada je fil lepo umućen, presuti ga u šerpicu sa piškotama i lepo poravnati.

Zatim šerpicu sa markizom odložiti u zamrzivač na sat- dva. Nakon tog perioda, uz pomoć folije, torticu pažljivo izvući iz šerpice i staviti na veći tanjir ili tacnu za serviranje.

Beli i čokoladni šlag umutiti, pa uz pomoć poslastičarskog džaka naizmenično istiskivati i praviti ukrase po želji.

Ukrasiti čokoladnim bombonicama i perlicama po Vašoj želji i ukusu.

Odložiti u frižider na nekoliko sati,a zatim seći i služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept