burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Milka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

12 belanaca

12 kašika šećera

200 g mlevenih pečenih lešnika

2 kašike brašna

Fil:

12 žumanaca

100 g šećera

3 kašike brašna

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

200 g mlečne čokolade sa sitnim lešnikom

200 gr bele čokolade

250 g margarina

500 ml C šlaga

Milka torta

Koraci pripreme

Izmutite 3 belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte 3 kašike šećera. Nastavite miksati dok se ne sjedini.

Varjačom umešajte 50 g lešnika i pola kašike brašna.

Na dno kalupa (okrugli 26 cm) postavite masan papir i ulijte pripremljenu smesu.

Stavite peći na 200 stepeni 15 minuta. Ponovite postupak još tri puta tako da dobijete 4 biskvita.

Žumance penasto umutite sa 100 g šećera. Posebno umutite 3 kašike brašna i 3 C pudinga od vanile i dodajte malo mleka od 1 l koliko treba.

Ostalo mleko stavite da prokuva. Izmešajte zajedno žumance i puding.

Sve to ukuvajte u uzavrelo mleko i kuvajte dok ne postane gusto. Sklonite sa vatre i podelite na 2 dela.

U još tako vruće dodajte u jedan deo iskidanu čokoladu sa lešnikom, a u drugi belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolade ne istope i sjedine. Kada se ohladi u svaki deo dodati po pola izrađenog margarina.

C šlag umutiti po upustvu sa kesice.

Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag
Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag
Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag - biskvit i dekoracija sa šlagom.

Naši proizvodi

Milka torta

Koraci pripreme

Izmutite 3 belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte 3 kašike šećera. Nastavite miksati dok se ne sjedini.

Varjačom umešajte 50 g lešnika i pola kašike brašna.

Na dno kalupa (okrugli 26 cm) postavite masan papir i ulijte pripremljenu smesu.

Stavite peći na 200 stepeni 15 minuta. Ponovite postupak još tri puta tako da dobijete 4 biskvita.

Žumance penasto umutite sa 100 g šećera. Posebno umutite 3 kašike brašna i 3 C pudinga od vanile i dodajte malo mleka od 1 l koliko treba.

Ostalo mleko stavite da prokuva. Izmešajte zajedno žumance i puding.

Sve to ukuvajte u uzavrelo mleko i kuvajte dok ne postane gusto. Sklonite sa vatre i podelite na 2 dela.

U još tako vruće dodajte u jedan deo iskidanu čokoladu sa lešnikom, a u drugi belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolade ne istope i sjedine. Kada se ohladi u svaki deo dodati po pola izrađenog margarina.

C šlag umutiti po upustvu sa kesice.

Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag
Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag
Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag - biskvit i dekoracija sa šlagom.

Autor

Isidora

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept