0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
> 20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
> 20
12 belanaca
12 kašika šećera
200 g mlevenih prženih lešnika
2 kašike brašna
12 žumanaca
100 g šećera
3 kašike brašna
100 g šećera
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
200 g mlečne čokolade sa seckanim lešnicima
200 g bele čokolade
250 g margarina
500 g C šlaga
Kora:
Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.
Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i 1/2 kašike brašna. Tepsiju obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Tako ispecite još 3 kore.
Fil:
Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera, 3 C pudinga, 100 g šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice mlečne čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.
Filovanje:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora i dekoracija po želji.
Kora:
Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.
Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i 1/2 kašike brašna. Tepsiju obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Tako ispecite još 3 kore.
Fil:
Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera, 3 C pudinga, 100 g šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice mlečne čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.
Filovanje:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora i dekoracija po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.