burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija> 20

Milka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
> 20

Sastojci

Za 4 kore:

12 belanaca

12 kašika šećera

200 g mlevenih prženih lešnika

2 kašike brašna

Za fil:

12 žumanaca

100 g šećera

3 kašike brašna

100 g šećera

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

200 g mlečne čokolade sa seckanim lešnicima

200 g bele čokolade

250 g margarina

500 g C šlaga

Milka torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.

Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i 1/2 kašike brašna. Tepsiju obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Tako ispecite još 3 kore.

Fil:
Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera, 3 C pudinga, 100 g šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice mlečne čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.

Filovanje:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora i dekoracija po želji.

Naši proizvodi

Milka torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.

Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i 1/2 kašike brašna. Tepsiju obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Tako ispecite još 3 kore.

Fil:
Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera, 3 C pudinga, 100 g šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice mlečne čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.

Filovanje:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora, tamniji fil, svetliji fil, šlag - kora i dekoracija po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept