0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g C šlaga
300 g mlevenog keksa
300 g mlečne čokolade
2 male pavlake od 20% mm
350 ml hladne kisele vode
I kora:
Umutiti 300 g C šlaga sa 200 ml hladne kisele vode (biće gust šlag). Kada se dobro umuti, dodati 1 malu pavlaku i još malo mutiti na najmanjoj brzini.
Zatim dodati 300 g mlevenog keksa i varjačom izmešati. To je podloga i oblikovati po želji.
II kora:
Umutiti 200 g C šlaga sa 150 ml hladne kisele vode (isto će biti gusto). Kada se dobro umuti, dodati 1 nepunu malu pavlaku i još malo mutiti na najmanjoj brzini.
Zatim dodati 300 g rendane mlečne čokolade (koju najviše volite). Čokoladu pre rendanja staviti u zamrzivač zato što se onda lakše renda.
Varjačom izmešati ovu smesu. Ovu masu staviti preko prve kore.
Odozgo moze da se narenda čokolada radi dekoracije.
I kora:
Umutiti 300 g C šlaga sa 200 ml hladne kisele vode (biće gust šlag). Kada se dobro umuti, dodati 1 malu pavlaku i još malo mutiti na najmanjoj brzini.
Zatim dodati 300 g mlevenog keksa i varjačom izmešati. To je podloga i oblikovati po želji.
II kora:
Umutiti 200 g C šlaga sa 150 ml hladne kisele vode (isto će biti gusto). Kada se dobro umuti, dodati 1 nepunu malu pavlaku i još malo mutiti na najmanjoj brzini.
Zatim dodati 300 g rendane mlečne čokolade (koju najviše volite). Čokoladu pre rendanja staviti u zamrzivač zato što se onda lakše renda.
Varjačom izmešati ovu smesu. Ovu masu staviti preko prve kore.
Odozgo moze da se narenda čokolada radi dekoracije.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.