burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Milka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

500 ml slatke pavlake

300 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

4 C pudinga od vanile

1 l mleka

4 kašike šećera

2 kesice C šlaga

150 g keksa

Milka torta

Koraci pripreme

U 250 ml mleka dobro umutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok ne bude gust. Gotov puding podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne otopi.

U drugi deo dodati belu čokoladu i takođe mešati. Ostaviti da se ohladi.

Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Nju delimo na tri dela. Jedan dodajemo u beli, drugi u crni fil, a treći ostavimo.

Kalup precnika 20-24 cm obložimo alu folijom, zatim prvo stavimo beli fil, pa slatku pavlaku i nakon toga crni fil.

Na njega poređamo keks koju omekšamo mlekom.

Ostavimo par sati da se stegne. Ukrasimo po želji.

Naši proizvodi

Milka torta

Koraci pripreme

U 250 ml mleka dobro umutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok ne bude gust. Gotov puding podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne otopi.

U drugi deo dodati belu čokoladu i takođe mešati. Ostaviti da se ohladi.

Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Nju delimo na tri dela. Jedan dodajemo u beli, drugi u crni fil, a treći ostavimo.

Kalup precnika 20-24 cm obložimo alu folijom, zatim prvo stavimo beli fil, pa slatku pavlaku i nakon toga crni fil.

Na njega poređamo keks koju omekšamo mlekom.

Ostavimo par sati da se stegne. Ukrasimo po želji.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept