0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
500 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
4 C pudinga od vanile
1 l mleka
4 kašike šećera
2 kesice C šlaga
150 g keksa
U 250 ml mleka dobro umutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva.
Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok ne bude gust. Gotov puding podeliti na 2 dela.
U jedan deo dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
U drugi deo dodati belu čokoladu i takođe mešati. Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Nju delimo na tri dela. Jedan dodajemo u beli, drugi u crni fil, a treći ostavimo.
Kalup precnika 20-24 cm obložimo alu folijom, zatim prvo stavimo beli fil, pa slatku pavlaku i nakon toga crni fil.
Na njega poređamo keks koju omekšamo mlekom.
Ostavimo par sati da se stegne. Ukrasimo po želji.
U 250 ml mleka dobro umutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva.
Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok ne bude gust. Gotov puding podeliti na 2 dela.
U jedan deo dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
U drugi deo dodati belu čokoladu i takođe mešati. Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Nju delimo na tri dela. Jedan dodajemo u beli, drugi u crni fil, a treći ostavimo.
Kalup precnika 20-24 cm obložimo alu folijom, zatim prvo stavimo beli fil, pa slatku pavlaku i nakon toga crni fil.
Na njega poređamo keks koju omekšamo mlekom.
Ostavimo par sati da se stegne. Ukrasimo po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.