burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Mikado torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

12 jaja

12 kašika šećera

200 g lešnika (propečenih i samlevenih)

100 g rendane crne čokolade

1 kašika brašna

1 kašika nes kafe

Fil:

5 jaja

300 g šećera

200 g crne čokolade

1 kašika kafe

300 g maslaca

1 C šlag

Mikado torta

Koraci pripreme

Umutiti sneg od 12 belenaca, postepeno dodavati 12 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.

Potom dodati 12 žumanaca, lešnike, čokoladu, brašno i nes kafu razmućenu u malo hladne vode.

Sve lagano promešati i sipati u šerpu od 4l.

Peći na 200 stepeni 5 minuta a zatim na 180 stepeni još 35 minuta. Kad se kora ohladi, preseći je na tri lista.

Umutiti sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati šećer i na kraju 5 žumanaca.

Smesu kuvati na pari uz konstantno mešanje dok se ne zgusti, a zatim dodati 200 g omekšale crne čokolade i kašiku nes kafe otopljene u malo vode. Dobro promešati i skloniti da se fil hladi.

Umutiti penasto maslac, postepeno dodavati skoro hladan fil i mutiti dok smesa ne postane vazdušasta.

Tortu filovati unutra i spolja, a odozgo je ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Mikado torta

Koraci pripreme

Umutiti sneg od 12 belenaca, postepeno dodavati 12 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.

Potom dodati 12 žumanaca, lešnike, čokoladu, brašno i nes kafu razmućenu u malo hladne vode.

Sve lagano promešati i sipati u šerpu od 4l.

Peći na 200 stepeni 5 minuta a zatim na 180 stepeni još 35 minuta. Kad se kora ohladi, preseći je na tri lista.

Umutiti sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati šećer i na kraju 5 žumanaca.

Smesu kuvati na pari uz konstantno mešanje dok se ne zgusti, a zatim dodati 200 g omekšale crne čokolade i kašiku nes kafe otopljene u malo vode. Dobro promešati i skloniti da se fil hladi.

Umutiti penasto maslac, postepeno dodavati skoro hladan fil i mutiti dok smesa ne postane vazdušasta.

Tortu filovati unutra i spolja, a odozgo je ukrasiti C šlagom.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept