0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
12 jaja
12 kašika šećera
200 g lešnika (propečenih i samlevenih)
100 g rendane crne čokolade
1 kašika brašna
1 kašika nes kafe
5 jaja
300 g šećera
200 g crne čokolade
1 kašika kafe
300 g maslaca
1 C šlag
Umutiti sneg od 12 belenaca, postepeno dodavati 12 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
Potom dodati 12 žumanaca, lešnike, čokoladu, brašno i nes kafu razmućenu u malo hladne vode.
Sve lagano promešati i sipati u šerpu od 4l.
Peći na 200 stepeni 5 minuta a zatim na 180 stepeni još 35 minuta. Kad se kora ohladi, preseći je na tri lista.
Umutiti sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati šećer i na kraju 5 žumanaca.
Smesu kuvati na pari uz konstantno mešanje dok se ne zgusti, a zatim dodati 200 g omekšale crne čokolade i kašiku nes kafe otopljene u malo vode. Dobro promešati i skloniti da se fil hladi.
Umutiti penasto maslac, postepeno dodavati skoro hladan fil i mutiti dok smesa ne postane vazdušasta.
Tortu filovati unutra i spolja, a odozgo je ukrasiti C šlagom.
Umutiti sneg od 12 belenaca, postepeno dodavati 12 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
Potom dodati 12 žumanaca, lešnike, čokoladu, brašno i nes kafu razmućenu u malo hladne vode.
Sve lagano promešati i sipati u šerpu od 4l.
Peći na 200 stepeni 5 minuta a zatim na 180 stepeni još 35 minuta. Kad se kora ohladi, preseći je na tri lista.
Umutiti sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati šećer i na kraju 5 žumanaca.
Smesu kuvati na pari uz konstantno mešanje dok se ne zgusti, a zatim dodati 200 g omekšale crne čokolade i kašiku nes kafe otopljene u malo vode. Dobro promešati i skloniti da se fil hladi.
Umutiti penasto maslac, postepeno dodavati skoro hladan fil i mutiti dok smesa ne postane vazdušasta.
Tortu filovati unutra i spolja, a odozgo je ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.