burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Medene kocke sa belom glazurom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za kore:

1 celo jaje

140 g meda

1 kašičica C sode bikarbone

400 g brašna

70 g butera

Fil:

1 l mleka

170 g brašna

450 g kristal šećera

300 g putera

100 ml vode

1 C vanilin šećer

70 ml mleka

80 g kristal šećera

Medene kocke sa belom glazurom

Koraci pripreme

Puter umutiti rukama sa brašnom. Dodati i ostale sastojke pa umesiti glatko testo.

Zamotati u foliju i ostaviti 30-60 minuta u frižideru. Podeliti zatim testo na 4 jednaka dela pa svaki deo lepo oblikovati u glatku lopticu.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Za to vreme iseći dva papira veličine obrnutog pleha od rerne pa prvu lopticu razvuči na veličinu papira.

Svući papir na obrnuti pleh i staviti da se kora peče nekoliko minuta. Kore moraju ostati bele.

Dok se kora peče razvlačiti na drugi papir drugu koru i odmah čim svučete prvu odmah namaći na pleh i drugu i tako ponoviti postupak još dva puta dok se sve 4 korice ispeku.

Za fil otopiti šećer do svetlo braon boje i da nema grudvica.

Dok se šećer otapa pomešati brašno, vodu i malo mleka da se dobije masa gustine jogurta i bez grudvica.

Ostatkom mleka zaliti otopljen šećer i sačekati da se sve zajedno otopi jer će se šećer stvrdnuti u dodiru sa mlekom.

Kada se šećer otopio i mleko vri zakuvati prethodno razmućenu smesu sa brašnom i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre da se hladi. Povremeno promešati.

Umutiti puter pa mu dodati ohlađeni fil i sve umutiti. Filovati kore sa po 12 kašika fila.

250 g čokolade otopiti sa 7 kašika ulja i pred kraj dodati 3 kašike mleka, sve promešati i preliti preko zadnje kore.

Naši proizvodi

Medene kocke sa belom glazurom

Koraci pripreme

Puter umutiti rukama sa brašnom. Dodati i ostale sastojke pa umesiti glatko testo.

Zamotati u foliju i ostaviti 30-60 minuta u frižideru. Podeliti zatim testo na 4 jednaka dela pa svaki deo lepo oblikovati u glatku lopticu.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Za to vreme iseći dva papira veličine obrnutog pleha od rerne pa prvu lopticu razvuči na veličinu papira.

Svući papir na obrnuti pleh i staviti da se kora peče nekoliko minuta. Kore moraju ostati bele.

Dok se kora peče razvlačiti na drugi papir drugu koru i odmah čim svučete prvu odmah namaći na pleh i drugu i tako ponoviti postupak još dva puta dok se sve 4 korice ispeku.

Za fil otopiti šećer do svetlo braon boje i da nema grudvica.

Dok se šećer otapa pomešati brašno, vodu i malo mleka da se dobije masa gustine jogurta i bez grudvica.

Ostatkom mleka zaliti otopljen šećer i sačekati da se sve zajedno otopi jer će se šećer stvrdnuti u dodiru sa mlekom.

Kada se šećer otopio i mleko vri zakuvati prethodno razmućenu smesu sa brašnom i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre da se hladi. Povremeno promešati.

Umutiti puter pa mu dodati ohlađeni fil i sve umutiti. Filovati kore sa po 12 kašika fila.

250 g čokolade otopiti sa 7 kašika ulja i pred kraj dodati 3 kašike mleka, sve promešati i preliti preko zadnje kore.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept