burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Medena posna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

200 ml ulja

150 g šećera

150 g meda

200 ml šerbeta

1 kesica C sode bikarbone

po potrebi brašno

Za fil:

2 l vode

50 g šećera

300 g ratluka sa orasima

3 C pudinga od vanile

6 kašika brašna

250 g margarina

200 g mlevenih oraha

Za posipanje:

50 g mlevenih oraha

Medena posna torta

Koraci pripreme

Za kore:
Ručnom žicom za mućenje sjediniti ulje, šećer, med, šerbet pa usuti u posudu. Dodavati brašno po potrebi i C sodu bikarbonu, pa zamesiti testo.

Testo podeliti na 7 delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug i ispeći 7 kora.

Za fil:
U šerpu sipati 1,5 l vode, 50 g šećera i staviti na vatru. Kada proključa umešati ratluk i mešati dok se ratluk ne rastopi.

U 500 ml hladne vode razmutiti C puding od vanile i 6 kašika brašna, sipati u šerpu sa ratlukom i ukuvati.

Skloniti sa vatre, pa kad se prohladi (dok je još mlako) dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Dodati mlevene orahe, izmešati kako gi se svi sastojci sjedinili.

Filovati tortu sledećim redom:kora-fil-kora-fil-i tako naizmenično dok se ne utroši sav materijal.

Tortu nafilovati istim filom i posuti je mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Medena posna torta

Koraci pripreme

Za kore:
Ručnom žicom za mućenje sjediniti ulje, šećer, med, šerbet pa usuti u posudu. Dodavati brašno po potrebi i C sodu bikarbonu, pa zamesiti testo.

Testo podeliti na 7 delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug i ispeći 7 kora.

Za fil:
U šerpu sipati 1,5 l vode, 50 g šećera i staviti na vatru. Kada proključa umešati ratluk i mešati dok se ratluk ne rastopi.

U 500 ml hladne vode razmutiti C puding od vanile i 6 kašika brašna, sipati u šerpu sa ratlukom i ukuvati.

Skloniti sa vatre, pa kad se prohladi (dok je još mlako) dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Dodati mlevene orahe, izmešati kako gi se svi sastojci sjedinili.

Filovati tortu sledećim redom:kora-fil-kora-fil-i tako naizmenično dok se ne utroši sav materijal.

Tortu nafilovati istim filom i posuti je mlevenim orasima.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept