burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Markiza torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

4 jajeta

8 kašika šećera

8 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1 ravna kašičica C sode bikarbone

1 štangla naribane čokolade

4 kašike vode

Sirup za koru:

250 ml vode

2 kašike šećera

1 kesica rum šećera

Mus:

10 jaja

250 g šećera

250 g putera

200 g čokolade za kuvanje

Gornji sloj:

2 C šlaga

2 dl hladnog mleka

Markiza torta

Koraci pripreme

Kora:
Ulupati jaja sa šećerom, dodati lagano ostale sastojke, dodati vodu i sjediniti. Peći koru u velokom plehu, hladnu zaliti prohlađenim sirupom i ostaviti da se ohladi u plehu.

Od kore iseći jedan krug veličine kalupa u koji će da bude pripremljena torta i jedan kaiš visine oko 8 cm da se postavi na stranu obruča za izlivanje musa u kalup.

Mus:
Prethodno skuvati na pari žumanca sa šećerom i ohladiti, istopiti čokoladu i umešati u fil.

Dobro izraditi puter i lagano, ručno umešati u fil, (može za početak 1/3 mikserom). Ulupati belanaca sa prstohvatom soli i ručnim mešanjem umešati u fil.

Namazati kalup puterom i složiti na dno ostatke komadića kore. Narubove kalupa postaviti kaiš od kore. Uliti mus u pripremljen kalup. Zatvoriti mus krugom kore.

Ostaviti tortu na 12 sati u frižideru. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice.

Okrenuti kalup sa tortom na stranu gde je kora i postaviti tortu na poslužavnik.

Prevući tortu ulupanim šlagom.

Naši proizvodi

Markiza torta

Koraci pripreme

Kora:
Ulupati jaja sa šećerom, dodati lagano ostale sastojke, dodati vodu i sjediniti. Peći koru u velokom plehu, hladnu zaliti prohlađenim sirupom i ostaviti da se ohladi u plehu.

Od kore iseći jedan krug veličine kalupa u koji će da bude pripremljena torta i jedan kaiš visine oko 8 cm da se postavi na stranu obruča za izlivanje musa u kalup.

Mus:
Prethodno skuvati na pari žumanca sa šećerom i ohladiti, istopiti čokoladu i umešati u fil.

Dobro izraditi puter i lagano, ručno umešati u fil, (može za početak 1/3 mikserom). Ulupati belanaca sa prstohvatom soli i ručnim mešanjem umešati u fil.

Namazati kalup puterom i složiti na dno ostatke komadića kore. Narubove kalupa postaviti kaiš od kore. Uliti mus u pripremljen kalup. Zatvoriti mus krugom kore.

Ostaviti tortu na 12 sati u frižideru. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice.

Okrenuti kalup sa tortom na stranu gde je kora i postaviti tortu na poslužavnik.

Prevući tortu ulupanim šlagom.

Autor

Ljubica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept