burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Mančmelou torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

Kore x 2:

5 belanaca

5 kašika šećera

50 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

Fil:

10 žumanca

3 C pudinga od vanile

2 kašike brašna

1 C vanilin šećer

250 g šećera

1 l mleka

250 g margarina

24 komada mančmelou poslastice

300 g C šlaga

Mančmelou torta

Koraci pripreme

Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Sve lagano izmešati i peći nekih 10-15 min. na 200 C. Postupak još jednom ponoviti da bi imali 2 piškote.

Za fil odvojiti jedan deo mleka i pomešati sa pudingom, brašnom i žumancima. Najbolje izmiksirati da nema grudvica.

Ostatak mleka kuvati sa šećerom i C vanilin šećerom pa kada prokuva, dodati puding i mešati dok se masa ne zgusne.

Fil ohladiti pa u njega dodati margarin i izmiksirati da postane gladak. Zatim fil podeliti na 2 dela.

Mančmelou treba odlepiti, tako što će se odvojiti penasti deo od keksića. Pa taj keksić dobro izmrviti rukama i umešati u jedan deo fila, a drugi deo fila ostaje žut.

C šlag umutiti sa kiselom vodom.

Ređati: kora, braon fil, penasti deo mančmeloua, žuti fil, kora, šlag.

Naši proizvodi

Mančmelou torta

Koraci pripreme

Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Sve lagano izmešati i peći nekih 10-15 min. na 200 C. Postupak još jednom ponoviti da bi imali 2 piškote.

Za fil odvojiti jedan deo mleka i pomešati sa pudingom, brašnom i žumancima. Najbolje izmiksirati da nema grudvica.

Ostatak mleka kuvati sa šećerom i C vanilin šećerom pa kada prokuva, dodati puding i mešati dok se masa ne zgusne.

Fil ohladiti pa u njega dodati margarin i izmiksirati da postane gladak. Zatim fil podeliti na 2 dela.

Mančmelou treba odlepiti, tako što će se odvojiti penasti deo od keksića. Pa taj keksić dobro izmrviti rukama i umešati u jedan deo fila, a drugi deo fila ostaje žut.

C šlag umutiti sa kiselom vodom.

Ređati: kora, braon fil, penasti deo mančmeloua, žuti fil, kora, šlag.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept