0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
5 belanaca
5 kašika šećera
50 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
10 žumanca
3 C pudinga od vanile
2 kašike brašna
1 C vanilin šećer
250 g šećera
1 l mleka
250 g margarina
24 komada mančmelou poslastice
300 g C šlaga
Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.
Sve lagano izmešati i peći nekih 10-15 min. na 200 C. Postupak još jednom ponoviti da bi imali 2 piškote.
Za fil odvojiti jedan deo mleka i pomešati sa pudingom, brašnom i žumancima. Najbolje izmiksirati da nema grudvica.
Ostatak mleka kuvati sa šećerom i C vanilin šećerom pa kada prokuva, dodati puding i mešati dok se masa ne zgusne.
Fil ohladiti pa u njega dodati margarin i izmiksirati da postane gladak. Zatim fil podeliti na 2 dela.
Mančmelou treba odlepiti, tako što će se odvojiti penasti deo od keksića. Pa taj keksić dobro izmrviti rukama i umešati u jedan deo fila, a drugi deo fila ostaje žut.
C šlag umutiti sa kiselom vodom.
Ređati: kora, braon fil, penasti deo mančmeloua, žuti fil, kora, šlag.
Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.
Sve lagano izmešati i peći nekih 10-15 min. na 200 C. Postupak još jednom ponoviti da bi imali 2 piškote.
Za fil odvojiti jedan deo mleka i pomešati sa pudingom, brašnom i žumancima. Najbolje izmiksirati da nema grudvica.
Ostatak mleka kuvati sa šećerom i C vanilin šećerom pa kada prokuva, dodati puding i mešati dok se masa ne zgusne.
Fil ohladiti pa u njega dodati margarin i izmiksirati da postane gladak. Zatim fil podeliti na 2 dela.
Mančmelou treba odlepiti, tako što će se odvojiti penasti deo od keksića. Pa taj keksić dobro izmrviti rukama i umešati u jedan deo fila, a drugi deo fila ostaje žut.
C šlag umutiti sa kiselom vodom.
Ređati: kora, braon fil, penasti deo mančmeloua, žuti fil, kora, šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.