burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Mak torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

1 C šlag krema sa ukusom vanile

1 C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

200 g bele čokolade

300 g malina

4 jaja

1 šolja mlevenog maka

1 šolja brašna

1 C prašak za pecivo

1 šolja ulja od repice (a može i obično)

1 šolja šećera

malo pečenog lešnika

Mak torta

Koraci pripreme

Ispeći koru od 4 jaja, 1 šolje šećera, šolje brašna, 1 C praška za pecivo, 1 šolja ulja od repice i 1 šolje mlevenog maka.

Peći na 200 stepeni 15-tak minuta. Ispečenu koru preseći na pola da se dobiju dve kore.

Fil 1 - umutiti C šlag kremu sa ukusom vanile i dodati 200 g narendane bele čokolade.

Fil 2 - umutiti C šlag kremu od slatke pavlake.

Ređati: kora, maline, fil 1, kora, fil 2 i odozgo posuti pečenim lešnikom.

Naši proizvodi

Mak torta

Koraci pripreme

Ispeći koru od 4 jaja, 1 šolje šećera, šolje brašna, 1 C praška za pecivo, 1 šolja ulja od repice i 1 šolje mlevenog maka.

Peći na 200 stepeni 15-tak minuta. Ispečenu koru preseći na pola da se dobiju dve kore.

Fil 1 - umutiti C šlag kremu sa ukusom vanile i dodati 200 g narendane bele čokolade.

Fil 2 - umutiti C šlag kremu od slatke pavlake.

Ređati: kora, maline, fil 1, kora, fil 2 i odozgo posuti pečenim lešnikom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept