0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje rozen kora
2 C pudinga od čokolade
1 margarin
1 C vanilin šećer
3 štangle čokolade
300 g šećera
1 l mleka
3 kašike vode
3 kašike šećera
100 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
1 kašika ulja
Od 1 l mleka oduzeti250 ml i razmutiti C puding. Ostalo mleko staviti sa šećerom i čokoladom da kuva.
Kada mleko zakipi, dodati razmućeni puding i kuvati. Kada je gotovo, smanjiti vatru i u vruće dodati margarin isečen na komade.
Mešati dok se maragrin ne sjedini s filom i skinuti. Vrućim filom odmah filovati kore.
Fil izgleda redak, ali nije, kore se fino mogu namazati da ne curi i kada ga mažete on se stišće.
Na zadnju koru stavimo glazuru od čokolade.
Nju pripremimo tako da sve sastojke istopimo na pari dok ne bude glatka smesa.
Od 1 l mleka oduzeti250 ml i razmutiti C puding. Ostalo mleko staviti sa šećerom i čokoladom da kuva.
Kada mleko zakipi, dodati razmućeni puding i kuvati. Kada je gotovo, smanjiti vatru i u vruće dodati margarin isečen na komade.
Mešati dok se maragrin ne sjedini s filom i skinuti. Vrućim filom odmah filovati kore.
Fil izgleda redak, ali nije, kore se fino mogu namazati da ne curi i kada ga mažete on se stišće.
Na zadnju koru stavimo glazuru od čokolade.
Nju pripremimo tako da sve sastojke istopimo na pari dok ne bude glatka smesa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.