burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Lin torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora crna:

4 belanca

5 kašika šećera

1 jaje

5 kašika mlevenih oraha

1 kašika brašna

1 štangla strugane čokolade

1 kašika C kakao

Kora žuta:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

400 g mlevenih oraha

20 kašika mleka

15 kašika šećera

3 kašike ulja

2 otopljene štangle čokolade

Fil:

8 žumanca

4 C pudinga od čokolade

20 kašika šećera

1 l mleka

1 margarin

Glazura:

200 g čokolade

2 kašike ulja

Lin torta

Koraci pripreme

Kora crna:
Umutiti 4 belanca, 5 kašika šećera, 1 celo jaje, 5 kašika mlevenih oraha, 1 kašika C kakaoa, 1 kašika brašna i 1 štangla strugane čokolade.

Peku se 2 crne i 1 žuta kora.

Kora žuta:
Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna.

Kada se zuta kora ohladi, izmrvi se i u to doda 400 g mlevenih oraha, 20 kašika mleka, 15 kašika šećera, 3 kašike ulja i 2 otopljene štangle čokolade, pa se sve lepo sjedini i od toga naprave 72 kuglice.

Fil:
Umute se 8 žumanca, 4 C pudinga od čokolade i 20 kašika šećera sa malo mleka. Na vatru se stavi 1 l mleka da provri, a onda se polako zakuva sa žumancima.

Kada se ohladi doda se 1 margarin.

Glazura:
Otopiti 200 g čokolade sa 2 kašike ulja.

Filuje se: kora, fil, kuglice, fil, kora, fil i na kraju glazura od čokolade.

Naši proizvodi

Lin torta

Koraci pripreme

Kora crna:
Umutiti 4 belanca, 5 kašika šećera, 1 celo jaje, 5 kašika mlevenih oraha, 1 kašika C kakaoa, 1 kašika brašna i 1 štangla strugane čokolade.

Peku se 2 crne i 1 žuta kora.

Kora žuta:
Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna.

Kada se zuta kora ohladi, izmrvi se i u to doda 400 g mlevenih oraha, 20 kašika mleka, 15 kašika šećera, 3 kašike ulja i 2 otopljene štangle čokolade, pa se sve lepo sjedini i od toga naprave 72 kuglice.

Fil:
Umute se 8 žumanca, 4 C pudinga od čokolade i 20 kašika šećera sa malo mleka. Na vatru se stavi 1 l mleka da provri, a onda se polako zakuva sa žumancima.

Kada se ohladi doda se 1 margarin.

Glazura:
Otopiti 200 g čokolade sa 2 kašike ulja.

Filuje se: kora, fil, kuglice, fil, kora, fil i na kraju glazura od čokolade.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept