burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Lešnik-kapućino torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

2 jajeta

200 g šećera

100 g čokolade

125 ml ulja

200 ml jogurta

100 ml vrele vode

30 g C kakao praha

250 g brašna

1 kašičica C praška za pecivo

1 kašičica C sode bikarbone

5 kašika krupno mlevnih lešnika

Fil I:

600 ml mleka

100 g šećera

2 kesice C pudinga od vanile

150 g margarina

5 kašika mlevenog keksa

Fil II:

600 ml mleka

100 g šećera

2 kesice C pudinga od čokolade

1 kesica kapućina

150 g margarina

Ostalo:

100 g C šlaga

100 g čokolade

3 kašike ulja

Lešnik-kapućino torta

Koraci pripreme

Izmutite penasto jaja sa šećerom. Otopite čokoladu sa malo ulja od onih 125 ml (da se lakše otopi) i dodajte u posudu, odmah potom dodajte i ulje, jogurt i vrelu vodu.

U drugoj posudi sjedinite suve sastojke (C kakao, brašno, C prašak za pecivo, lešnik i C soda bikarbonu) i dodajte smesi tečnih sastojaka.

Sve zajedno izmešajte mikserom i ulijte u okrugli pleh 24 cm, čije ivice ste malo podmazali margarinom, a dno obložili papirom za pečenje.

Pecite biskvit u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C, oko 35 minuta. Uradite test čačkalicom, pa ako je suva, kora je gotova.

Ostaviti koru da se ohladi, a onda je presecite horizontalno da se dobiju tri kore.

Za prvi fil staviti mleko sa šećerom da se kuva. Uzeti malo mleka da se razmuti C puding od vanile, a onda ga zakuvati u vrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se puding ohladi sjediniti ga sa izmućenim margarinom i na kraju dodati mleveni keks.

Drugi fil spremati kao i prvi samo na kraju dodati jednu kesicu kapućina u prahu.

Filovati tortu sledećim redom. Kora, I fil, kora, II fil, opet kora.

Istopiti čokoladu sa uljem na pari pa preliti preko torte.

C šlag izmutiti pa ukrasiti tortu po želji.

Naši proizvodi

Lešnik-kapućino torta

Koraci pripreme

Izmutite penasto jaja sa šećerom. Otopite čokoladu sa malo ulja od onih 125 ml (da se lakše otopi) i dodajte u posudu, odmah potom dodajte i ulje, jogurt i vrelu vodu.

U drugoj posudi sjedinite suve sastojke (C kakao, brašno, C prašak za pecivo, lešnik i C soda bikarbonu) i dodajte smesi tečnih sastojaka.

Sve zajedno izmešajte mikserom i ulijte u okrugli pleh 24 cm, čije ivice ste malo podmazali margarinom, a dno obložili papirom za pečenje.

Pecite biskvit u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C, oko 35 minuta. Uradite test čačkalicom, pa ako je suva, kora je gotova.

Ostaviti koru da se ohladi, a onda je presecite horizontalno da se dobiju tri kore.

Za prvi fil staviti mleko sa šećerom da se kuva. Uzeti malo mleka da se razmuti C puding od vanile, a onda ga zakuvati u vrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se puding ohladi sjediniti ga sa izmućenim margarinom i na kraju dodati mleveni keks.

Drugi fil spremati kao i prvi samo na kraju dodati jednu kesicu kapućina u prahu.

Filovati tortu sledećim redom. Kora, I fil, kora, II fil, opet kora.

Istopiti čokoladu sa uljem na pari pa preliti preko torte.

C šlag izmutiti pa ukrasiti tortu po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept