burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Ledene šnite s karamelom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za smesu:

3 jajeta

6 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

300 ml slatke pavlake

200 g kisele pavlake

100 g lešnik karamela

4 kašike mleka

I još:

100 g čokolade za kuvanje

100 ml skatke pavlake

po potrebi mlevena plazma

Ledene šnite s karamelom

Koraci pripreme

Za smesu:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, pa ih skuvati na pari i ostaviti da se ohladi. U zasebnu šerpu staviti karamele,dodati mleko i otopiti na tihoj vatri.

Mešati sve vreme kako bi se karamele brže otopile. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati smesu sa jajima, kiselu pavlaku, rastopljene karamele i mikserom mutiti na najmanjoj brzini.

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, preliti slatkom pavlakom i rastopiti na tihoj vatri vodeći računa da ne vri.

Kalup za hleb obložiti provudnom prianjajućom folijom i sipati par kašika smese te poravnati. Posuti mlevenom plazmom, a zatim preliti mešavinom čokolade i slatke pavlake.

Zatim opet sipati par kašika smese, mlevenu plazmu, pa čokoladu i tako naizmenično slagati dok se ne utroše svi sastojci.

Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u zamrzivač na par sati (najbolje je ostaviti sa prenoć).Sutradan izvaditi kalup iz zamrzivača, ukloniti providnu prianjajzću foliju i izručiti na tacnu te ukloniti foliju kojom je bio obložen kup.

Dekorisati po svom izboru. Sačekati par minuta da odstoji, pa seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Ledene šnite s karamelom

Koraci pripreme

Za smesu:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, pa ih skuvati na pari i ostaviti da se ohladi. U zasebnu šerpu staviti karamele,dodati mleko i otopiti na tihoj vatri.

Mešati sve vreme kako bi se karamele brže otopile. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati smesu sa jajima, kiselu pavlaku, rastopljene karamele i mikserom mutiti na najmanjoj brzini.

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, preliti slatkom pavlakom i rastopiti na tihoj vatri vodeći računa da ne vri.

Kalup za hleb obložiti provudnom prianjajućom folijom i sipati par kašika smese te poravnati. Posuti mlevenom plazmom, a zatim preliti mešavinom čokolade i slatke pavlake.

Zatim opet sipati par kašika smese, mlevenu plazmu, pa čokoladu i tako naizmenično slagati dok se ne utroše svi sastojci.

Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u zamrzivač na par sati (najbolje je ostaviti sa prenoć).Sutradan izvaditi kalup iz zamrzivača, ukloniti providnu prianjajzću foliju i izručiti na tacnu te ukloniti foliju kojom je bio obložen kup.

Dekorisati po svom izboru. Sačekati par minuta da odstoji, pa seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept