burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ledena torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za testo:

4 jaja

4 kašike brašna

4 kašike šećera

Za fil:

1 C puding od čokolade

1 C puding od vanile

200 g maslaca

600 ml mleka

100 g šećera

2 kašike šećera

C kakao za posipanje

C šlag

Ledena torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti jaja sa šećerom.

Pažljivo dodati brašno, pa sipati u nauljen i brašnom posut kalup.

Peći oko 15 minuta na 200 stepeni.

FIl:
U posebnoj posudi skuvati 250 ml mleka sa kašikom šećera.

Dodati prašak za puding od vanile razmućen u malo hladnog mleka. Kuvati do potrebne gustine.

U drugoj posudi skuvati 250 ml mleka sa kašikom šećera.

Umešati razmućen puding od čokolade (u malo hladnog mleka).

Skuvati do potrebne gustine, pa ostaviti oba pudinga da se ohlade.

Posebno umutiti maslac sa 100 g šećera. Pola maslaca umešati u ohlađeni puding od vanile, a pola maslaca umešati u puding od čokolade.

Mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine.

Pečeno testo raseći na 2 dela, pa na prvi staviti fil od čokolade, a onda drugu koru i fil od vanile.

Umutiti šlag i naneti sa strane i odozgo na tortu.

Celu tortu posuti kakaom u prahu i staviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Ledena torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti jaja sa šećerom.

Pažljivo dodati brašno, pa sipati u nauljen i brašnom posut kalup.

Peći oko 15 minuta na 200 stepeni.

FIl:
U posebnoj posudi skuvati 250 ml mleka sa kašikom šećera.

Dodati prašak za puding od vanile razmućen u malo hladnog mleka. Kuvati do potrebne gustine.

U drugoj posudi skuvati 250 ml mleka sa kašikom šećera.

Umešati razmućen puding od čokolade (u malo hladnog mleka).

Skuvati do potrebne gustine, pa ostaviti oba pudinga da se ohlade.

Posebno umutiti maslac sa 100 g šećera. Pola maslaca umešati u ohlađeni puding od vanile, a pola maslaca umešati u puding od čokolade.

Mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine.

Pečeno testo raseći na 2 dela, pa na prvi staviti fil od čokolade, a onda drugu koru i fil od vanile.

Umutiti šlag i naneti sa strane i odozgo na tortu.

Celu tortu posuti kakaom u prahu i staviti da se ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept