burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Ledena torta sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

6 kašika šećera

6 kašika brašna

300 ml mleka

Za kremu:

6 žumanaca

6 kašika šećera

250 g margarina za krem

Krem od vanile:

300 ml mleka

1 C puding od vanile

3 kašike šećera

Krem od čokolade:

300 ml mleka

1 C puding od čokolade

3 reda obične čokolade

1 kašika šećera

Za ukrašavanje:

250 ml mleka

500 ml slatke pavlake ili 2 kesice C šlaga

Ledena torta sa pudingom

Koraci pripreme

Za koru:
Rernu zagrejati na 175 C. Belanca i šećer mutiti dok ne postane gust i sjajan. Ubaciti brašno i sve dobro promešati.

Smesu za koru, izliti u kalup 24 cm ili u lim za pečenje 24x24cm. Koru peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 175 C 10-15 min.

Toplu koru preliti sa 300 ml vrućeg mleka i staviti da se ohladi.

Krem:
Na pari dobro mešati žumanca i šećer, tako da smesa postane penasta i gusta. U ohlađeni krem umutiti 250 g margarina, za krem. Krem podeliti na dva jednaka dela.

Krem od vanile:
Sa 50 ml mleka pomešati C puding od vanile i šećer i dobro ga promešati da ne ostanu grudvice. 250 ml mleka skuvati, pa u njega dotati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen puding umešati polovinu krema od žumanaca i sve dobro promešati.

Krem od čokolade:
Sa 50ml mleka pomešati C puding od čokolade i šećer, dobro izmešati isto kao za puding od vanile, da ne ostanu grudvice. 250 ml mleka skuvati, pa u njega skuvati razmućen puding, mešati dok se ne zgusne.

U još tako vruć puding ubaciti čokoladu i mešati dok se čokolada skroz ne otopi. U ohlađen pudig umešati polovinu krema od žumanaca i sve dobro promešati.

Na ohlađenu koru, najpre naneti krem od vanile, zatim krem od čokolade i na vrh staviti slatku pavlaku ili C šlag. Poslužiti.

Naši proizvodi

Ledena torta sa pudingom

Koraci pripreme

Za koru:
Rernu zagrejati na 175 C. Belanca i šećer mutiti dok ne postane gust i sjajan. Ubaciti brašno i sve dobro promešati.

Smesu za koru, izliti u kalup 24 cm ili u lim za pečenje 24x24cm. Koru peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 175 C 10-15 min.

Toplu koru preliti sa 300 ml vrućeg mleka i staviti da se ohladi.

Krem:
Na pari dobro mešati žumanca i šećer, tako da smesa postane penasta i gusta. U ohlađeni krem umutiti 250 g margarina, za krem. Krem podeliti na dva jednaka dela.

Krem od vanile:
Sa 50 ml mleka pomešati C puding od vanile i šećer i dobro ga promešati da ne ostanu grudvice. 250 ml mleka skuvati, pa u njega dotati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen puding umešati polovinu krema od žumanaca i sve dobro promešati.

Krem od čokolade:
Sa 50ml mleka pomešati C puding od čokolade i šećer, dobro izmešati isto kao za puding od vanile, da ne ostanu grudvice. 250 ml mleka skuvati, pa u njega skuvati razmućen puding, mešati dok se ne zgusne.

U još tako vruć puding ubaciti čokoladu i mešati dok se čokolada skroz ne otopi. U ohlađen pudig umešati polovinu krema od žumanaca i sve dobro promešati.

Na ohlađenu koru, najpre naneti krem od vanile, zatim krem od čokolade i na vrh staviti slatku pavlaku ili C šlag. Poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept