burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 10 osoba

Ledena torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 10 osoba

Sastojci

1 kesica C eskimko čokolada

1 kesica C eskimko stracciatella

1 kesica C šlag-krem čokolada - 60g

1 kesica C šlag krem beli - 75g

50 g čokolade

800 ml mleka

100 g kockastog keksa

2 pakovanja piškota

Ledena torta

Koraci pripreme

Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu i širu od kalupa jer završenu tortu treba pokriti viškom folije.

Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:

Za sladoled od čokolade:
Postupak je isti kao kod predhodnog samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni.

Za sladoled straćatelo:
Prah za sladoled straćatelo i šlag krem beli umutiti sa mlekom po uputstvu sa kesica. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. .

Keks i piškote možete da kvasite u mleku ili soku.

U pripremljen kalup sipajte prvo red čokoladnog dela. Zatim složite red piškota. Zatim red straćatela dela pa opet red piškota.

Preko ponovite red čokoladnog dela i završite sa kockastim keksom. Prebacite preko višak folije i odložite u zamrzivač.

Posle par sati izvadite tortu iz zamrzivača i prevrnite je na tacnu za serviranje. Odstranite foliju.

Tortu ukrasite šlagom i čokoladnim mrvicama ili po želji.

Od ove količine mogu da se naprave 2 torte ili ostatak krema zamrznite i upotrebite ovako kao klasični sladoled.

Naši proizvodi

Ledena torta

Koraci pripreme

Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu i širu od kalupa jer završenu tortu treba pokriti viškom folije.

Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:

Za sladoled od čokolade:
Postupak je isti kao kod predhodnog samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni.

Za sladoled straćatelo:
Prah za sladoled straćatelo i šlag krem beli umutiti sa mlekom po uputstvu sa kesica. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. .

Keks i piškote možete da kvasite u mleku ili soku.

U pripremljen kalup sipajte prvo red čokoladnog dela. Zatim složite red piškota. Zatim red straćatela dela pa opet red piškota.

Preko ponovite red čokoladnog dela i završite sa kockastim keksom. Prebacite preko višak folije i odložite u zamrzivač.

Posle par sati izvadite tortu iz zamrzivača i prevrnite je na tacnu za serviranje. Odstranite foliju.

Tortu ukrasite šlagom i čokoladnim mrvicama ili po želji.

Od ove količine mogu da se naprave 2 torte ili ostatak krema zamrznite i upotrebite ovako kao klasični sladoled.

Autor

Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept