burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Lagana kremasta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora od belanaca:

3 belanceta

2/3 čaše od (180 ml) šećera

2/3 čaše ulja

1/2 čaše brašna

2 kašike C kakaoa

1,5 kašika C praška za pecivo

1 C vanilin šećer

Za krem:

6 dl mleka

3 žumanaca

1 celo jaje

7 kašika šećera

5 kašika C čvrstina

1 C vanilin šećer

1 punu kašika C želatina

Za preliv:

1,5 dl mleka

oko 30 g čokolade

Za šlag:

100 g C šlaga u prahu (classic)

100 ml mleka

I još:

malo čokolade

1 kesica C sladoleda sa ukusom stracciatella

Lagana kremasta torta

Koraci pripreme

Mutite žumanca, šećer i vanilin šećer oko 2-3 minuta pa dodajte ulje neprestano muteći dok ne dobijete gušću kremastu masu.

Zatim ubacite brašno pomešano sa kakaom i pecivom pa lagano umutite najmanjom brzinom dok se sve ne sjediniti.

Smesu sipajte u okrugli kalup (22-24 cm) na koji ste postavili pek papir i pecite koru na 200-220 C oko pola sata (zavisno od rerne). Pečenu koru ostavite da se prohladi pa je prelijte vrućim prelivom (otopite čokoladu u mleku). Ostavite koru da se dobro ohladi.

Za krem umutite žumanca i jaje sa šećerom pa dodajte čvrstin, vanilin šećer i mleko, sve dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne.

Posebno rastvorite želatin sa 2-3 kašike hladne vode pa kada nabubri dodajte ga u topao krem. Sve dobro umutite mikserom.

Zasebno umutite šlag sa mlekom i od njega 2-3 kašike dodajte u krem. Ponovo umutite krem (manjom brzinom) i ostavite ga da se hladi.

Na tacnu za služenje stavite koru, preko nje nanesite krem a preko krema šlag.

Preko šlaga narendajte čokoladu a preko nje sladoled pripremljen po uputstvu na ambalaži.

Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.

Do sledećeg služenja tortu držite u frižideru.

Naši proizvodi

Lagana kremasta torta

Koraci pripreme

Mutite žumanca, šećer i vanilin šećer oko 2-3 minuta pa dodajte ulje neprestano muteći dok ne dobijete gušću kremastu masu.

Zatim ubacite brašno pomešano sa kakaom i pecivom pa lagano umutite najmanjom brzinom dok se sve ne sjediniti.

Smesu sipajte u okrugli kalup (22-24 cm) na koji ste postavili pek papir i pecite koru na 200-220 C oko pola sata (zavisno od rerne). Pečenu koru ostavite da se prohladi pa je prelijte vrućim prelivom (otopite čokoladu u mleku). Ostavite koru da se dobro ohladi.

Za krem umutite žumanca i jaje sa šećerom pa dodajte čvrstin, vanilin šećer i mleko, sve dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne.

Posebno rastvorite želatin sa 2-3 kašike hladne vode pa kada nabubri dodajte ga u topao krem. Sve dobro umutite mikserom.

Zasebno umutite šlag sa mlekom i od njega 2-3 kašike dodajte u krem. Ponovo umutite krem (manjom brzinom) i ostavite ga da se hladi.

Na tacnu za služenje stavite koru, preko nje nanesite krem a preko krema šlag.

Preko šlaga narendajte čokoladu a preko nje sladoled pripremljen po uputstvu na ambalaži.

Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.

Do sledećeg služenja tortu držite u frižideru.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept