burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija28 parčeta

Lagana čoko-torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
28 parčeta

Sastojci

1 l mleka

3 C pudinga od čokolade

12 kašika C šećera u prahu

300 g čokolade za kuvanje/mlečne

250 g margarina

15 jaja

15 kašika šećera

6 kašika C kakaoa

9 kašika brašna

100 ml mleka

šlag po ukusu

Lagana čoko-torta

Koraci pripreme

Uzeti 1 l mleka, odvojiti oko 200 ml, razmutiti C puding od čokolade sa 9 žumanaca koji vam ostaju od kora, sipati C šećer u prahu 12 kašika.

Izmutiti mikserom da se sve sjedini i skuvati puding. Kada isključite puding skloniti sa peći i dodati 300 g čokolade.

Kada pravim za dečije rođendane onda stavim 270 g mlečne čokolade uglavnom.

Najlepše želje (toliko je pakovanje), za sve ostale prilike stavim 300 g čokolade za kuvanje.

Dok se puding hladi ispečem kore.

2 jaja, 3 belanca (ovde ostaju žumanca koja dodajete u smesu za puding) i 5 kašika šećera, i kada se dobro umuti dodati 3 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa. Ovako ispečete 3 kore.

Kada se puding ohladio izmutite 200-220 g margarina (nema potrebe ceo) i sjedinite.

Kore isprskate mlekom, premažete filom (kora fil, kora fil, kora fil).

Odozgo možete, a i ne morate staviti C šlag, sve je stvar ukusa.

Naši proizvodi

Lagana čoko-torta

Koraci pripreme

Uzeti 1 l mleka, odvojiti oko 200 ml, razmutiti C puding od čokolade sa 9 žumanaca koji vam ostaju od kora, sipati C šećer u prahu 12 kašika.

Izmutiti mikserom da se sve sjedini i skuvati puding. Kada isključite puding skloniti sa peći i dodati 300 g čokolade.

Kada pravim za dečije rođendane onda stavim 270 g mlečne čokolade uglavnom.

Najlepše želje (toliko je pakovanje), za sve ostale prilike stavim 300 g čokolade za kuvanje.

Dok se puding hladi ispečem kore.

2 jaja, 3 belanca (ovde ostaju žumanca koja dodajete u smesu za puding) i 5 kašika šećera, i kada se dobro umuti dodati 3 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa. Ovako ispečete 3 kore.

Kada se puding ohladio izmutite 200-220 g margarina (nema potrebe ceo) i sjedinite.

Kore isprskate mlekom, premažete filom (kora fil, kora fil, kora fil).

Odozgo možete, a i ne morate staviti C šlag, sve je stvar ukusa.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept