0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
28 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
28 parčeta
1 l mleka
3 C pudinga od čokolade
12 kašika C šećera u prahu
300 g čokolade za kuvanje/mlečne
250 g margarina
15 jaja
15 kašika šećera
6 kašika C kakaoa
9 kašika brašna
100 ml mleka
šlag po ukusu
Uzeti 1 l mleka, odvojiti oko 200 ml, razmutiti C puding od čokolade sa 9 žumanaca koji vam ostaju od kora, sipati C šećer u prahu 12 kašika.
Izmutiti mikserom da se sve sjedini i skuvati puding. Kada isključite puding skloniti sa peći i dodati 300 g čokolade.
Kada pravim za dečije rođendane onda stavim 270 g mlečne čokolade uglavnom.
Najlepše želje (toliko je pakovanje), za sve ostale prilike stavim 300 g čokolade za kuvanje.
Dok se puding hladi ispečem kore.
2 jaja, 3 belanca (ovde ostaju žumanca koja dodajete u smesu za puding) i 5 kašika šećera, i kada se dobro umuti dodati 3 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa. Ovako ispečete 3 kore.
Kada se puding ohladio izmutite 200-220 g margarina (nema potrebe ceo) i sjedinite.
Kore isprskate mlekom, premažete filom (kora fil, kora fil, kora fil).
Odozgo možete, a i ne morate staviti C šlag, sve je stvar ukusa.
Uzeti 1 l mleka, odvojiti oko 200 ml, razmutiti C puding od čokolade sa 9 žumanaca koji vam ostaju od kora, sipati C šećer u prahu 12 kašika.
Izmutiti mikserom da se sve sjedini i skuvati puding. Kada isključite puding skloniti sa peći i dodati 300 g čokolade.
Kada pravim za dečije rođendane onda stavim 270 g mlečne čokolade uglavnom.
Najlepše želje (toliko je pakovanje), za sve ostale prilike stavim 300 g čokolade za kuvanje.
Dok se puding hladi ispečem kore.
2 jaja, 3 belanca (ovde ostaju žumanca koja dodajete u smesu za puding) i 5 kašika šećera, i kada se dobro umuti dodati 3 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa. Ovako ispečete 3 kore.
Kada se puding ohladio izmutite 200-220 g margarina (nema potrebe ceo) i sjedinite.
Kore isprskate mlekom, premažete filom (kora fil, kora fil, kora fil).
Odozgo možete, a i ne morate staviti C šlag, sve je stvar ukusa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.