burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Kremisimo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Crna kora:

5 jaja

5 kašika šećera

2 kašike C griza

4 kašike C kakaoa

1/2 kašičice C praška za pecivo

Bela kora:

7 belanaca

300 g šećera

1 kašika C griza

1 kašika sirćeta

Fil:

500 ml mleka

25 g šećera

7 žumanaca

1 C puding od slatke pavlake

2 kašike C čvrstina

250 g bele čokolade

2 kesice C šlaga

250 g margarina

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Crna kora:
5 jaja i 5 kašika šećera dobro umutiti. Dodati 2 kašike C griza, 4 kašike C kakaoa, 1/2 kašičice C praška za pecivo. Napraviti dve ovakve kore.

Peći na 180 stepeni 10 minuta. Pleh da bude prečnika 26 cm.

Bela kora:
7 žumanaca, 300 g šećera dobro umutiti pa dodati 1 kašiku C griza i 1 kašiku sirćeta.

Peći na 160 stepeni 55 minuta. Izliti na veliki pleh i podeliti na pola kada bude gotova.

Fil:
400 ml mleka staviti da provri sa 25 g šećera, a u 100 ml mleka staviti 7 žumanaca, 1 C puding od slatke pavlake i 2 kašike C čvrstina.

Rastopiti 250 g bele čokolade na pari, dodati umućen slag.

Kada se žuta krema dobro ohladi dodati 250 g omekšalog margarina i sve kremove sjediniti u jedan fil krem.

Ređa se prvo crna kora, fil, bela kora pa još jednom se ponovi i odozgo se stavi C šlag.

Naši proizvodi

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Crna kora:
5 jaja i 5 kašika šećera dobro umutiti. Dodati 2 kašike C griza, 4 kašike C kakaoa, 1/2 kašičice C praška za pecivo. Napraviti dve ovakve kore.

Peći na 180 stepeni 10 minuta. Pleh da bude prečnika 26 cm.

Bela kora:
7 žumanaca, 300 g šećera dobro umutiti pa dodati 1 kašiku C griza i 1 kašiku sirćeta.

Peći na 160 stepeni 55 minuta. Izliti na veliki pleh i podeliti na pola kada bude gotova.

Fil:
400 ml mleka staviti da provri sa 25 g šećera, a u 100 ml mleka staviti 7 žumanaca, 1 C puding od slatke pavlake i 2 kašike C čvrstina.

Rastopiti 250 g bele čokolade na pari, dodati umućen slag.

Kada se žuta krema dobro ohladi dodati 250 g omekšalog margarina i sve kremove sjediniti u jedan fil krem.

Ređa se prvo crna kora, fil, bela kora pa još jednom se ponovi i odozgo se stavi C šlag.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept