burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 20

Kremisimo čoko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

300 g C šlag krema

3 kesice C pudinga od čokolade

200 g čokolade

2 kašike C kakaoa

1 C vanilin šećer

1 kašičica C praška za pecivo

2 kašičice C soda bikarbone

2 kašike sirćeta

800 ml mleka

200 g putera

3 šolje šećera (šolja od 200ml)

2 šolje vode

2 šolje brašna

Kremisimo čoko torta

Koraci pripreme

Peku se 3 kore (od ove količine budu 3 tanke kore u okruglom kalupu promera 28 cm, može i manji kalup, onda kore budu malo deblje, ali ne smeta jer su jako sočne).

U šerpu sipati 2 šolje vode i 2 šolje šećera i staviti da provri, samo da se šećer istopi i ugasiti ringlu.

Kada se prohladi u to prosejati 2 šolje brašna, C kakao, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu, pa lepo izmešati i dodati 2 kašike sirćeta.

Podeliti smesu na 3 dela i peći koru po koru, oko 20-tak minuta na 180-200 stepeni zavisno od rerne.

Kora se više suši nego peče i treba da ostane blago lepljiva. 3 kore neka se hlade odvojeno da se ne zalepe.

Čokoladni fil:
U 800 ml mleka sipati preostalu šolju šećera i 3 kesice C pudinga od čokolade, skuvati. Dok je vruće izlomiti 200 g čokolade i lepo sjediniti.

Kada se prohladi dodati 200 g putera i izmiksati.

Beli fil:
Izmiksati 300 g C šlag krema sa 600 ml hladnog mleka (po uputstvu sa kesice).

Slaganje torte:
U okrugli kalup vratiti 1 koru, pa je premazati trećinom čokoladnog fila, preko ide beli fil, pa druga kora.

Staviti na kratko u frižider pa ponoviti postupak, posle svake kore tortu vratiti na kratko u frižider.

Kako je poslednji sloj beli možete odvojiti malo C šlag krema za ukrašavanje špricem ili narendati čokoladu ili već po želji.

Naši proizvodi

Kremisimo čoko torta

Koraci pripreme

Peku se 3 kore (od ove količine budu 3 tanke kore u okruglom kalupu promera 28 cm, može i manji kalup, onda kore budu malo deblje, ali ne smeta jer su jako sočne).

U šerpu sipati 2 šolje vode i 2 šolje šećera i staviti da provri, samo da se šećer istopi i ugasiti ringlu.

Kada se prohladi u to prosejati 2 šolje brašna, C kakao, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu, pa lepo izmešati i dodati 2 kašike sirćeta.

Podeliti smesu na 3 dela i peći koru po koru, oko 20-tak minuta na 180-200 stepeni zavisno od rerne.

Kora se više suši nego peče i treba da ostane blago lepljiva. 3 kore neka se hlade odvojeno da se ne zalepe.

Čokoladni fil:
U 800 ml mleka sipati preostalu šolju šećera i 3 kesice C pudinga od čokolade, skuvati. Dok je vruće izlomiti 200 g čokolade i lepo sjediniti.

Kada se prohladi dodati 200 g putera i izmiksati.

Beli fil:
Izmiksati 300 g C šlag krema sa 600 ml hladnog mleka (po uputstvu sa kesice).

Slaganje torte:
U okrugli kalup vratiti 1 koru, pa je premazati trećinom čokoladnog fila, preko ide beli fil, pa druga kora.

Staviti na kratko u frižider pa ponoviti postupak, posle svake kore tortu vratiti na kratko u frižider.

Kako je poslednji sloj beli možete odvojiti malo C šlag krema za ukrašavanje špricem ili narendati čokoladu ili već po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept