burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Krem torta sa piškotama i čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

400 g piškota

3 C pudinga od čokolade

9 kašika šećera

1,7 l mleka ( 1,3l za fil + 0,4 l za potapanje piškota)

250 g maslaca

200 g čokolade za kuvanje

2 kesice C vanilin šećera

2 kesice C šlaga

Krem torta sa piškotama i čokoladom

Koraci pripreme

Skuvati 3 pudinga sa 9 kašika šećera u 1,3 l mleka. U vruć puding dodati čokoladu i promešati.

Umutiti maslac i dodati ohlađenom pudingu. Dobro sjediniti i umutiti zajedno.

Kalup za tortu obložiti prozirnom folijom.

U hladno mleko ( oko 400 gr ) dodati 2 kesice vanilin šećera. Dobro promešati.

Piškote brzo umočiti sa obe strane i ređati u kalup. Prvo uz rub kalupa, a zatim na dno.

Staviti jednu trećinu fila, a zatim preko fila ponovo ređati piškote.

Staviti drugu trećinu fila i ponovo ređati piškote.

Staviti treći deo fila. Višak piškota koji viri iznad fila preseći i poređati preko fila. Ostaviti u frižideru preko noći.

Sutradan okrenuti tortu na tacnu gde ćemo servirati tortu i skinuti foliju.

Šlag stavljati odozgo.

Naši proizvodi

Krem torta sa piškotama i čokoladom

Koraci pripreme

Skuvati 3 pudinga sa 9 kašika šećera u 1,3 l mleka. U vruć puding dodati čokoladu i promešati.

Umutiti maslac i dodati ohlađenom pudingu. Dobro sjediniti i umutiti zajedno.

Kalup za tortu obložiti prozirnom folijom.

U hladno mleko ( oko 400 gr ) dodati 2 kesice vanilin šećera. Dobro promešati.

Piškote brzo umočiti sa obe strane i ređati u kalup. Prvo uz rub kalupa, a zatim na dno.

Staviti jednu trećinu fila, a zatim preko fila ponovo ređati piškote.

Staviti drugu trećinu fila i ponovo ređati piškote.

Staviti treći deo fila. Višak piškota koji viri iznad fila preseći i poređati preko fila. Ostaviti u frižideru preko noći.

Sutradan okrenuti tortu na tacnu gde ćemo servirati tortu i skinuti foliju.

Šlag stavljati odozgo.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept