0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
8 jaja
8 kašika šećera
16 kašika mlevenih oraha
4 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 l mleka
11 kašika brašna
9 kašika šećera
3 kesice C vanilin šećera
250 g margarina
200 g mlevenih oraha
250 ml mleka
1 kašika šećera
3 štangle čokolade za kuvanje
Kore za okruglu tepsiju:
Umutiti mikserom penasto jaja, šećer, pa dodati orahe, brašno, C prašak za pecivo. Smesu podeliti na dva dela, i peći dve kore na 200°C.
Kora za četvrtasti pleh:
Umutiti jaja, šećer, brašno. Peći u rerni na 200°C.
Beli fil:
U šerpu sipati 600 ml mleka, staviti da se kuva, dodati šećer i C vanilin šećer. U preostalih 400 ml mleka razmutiti brašno, pa smesu dodati mleku kada provri i mešati na laganijoj vatri dok se ne napravi gust krem. Kada se ohladi razmutiti fil sa 250 g margarina.
Braon fil:
U šerpu nasuti mlevene orahe, preliti mlekom i šećerom, pa malo prokuvati. Dodati čokoladu i mešati dok ne postane gusto.
Vruć fil sasuti na četvrtastu koru i razmazati. Koru preseći uzduž na pola, pa popreko praviti lente debljine 4cm.
Svaku lenticu umotati u rolatić (bude otprilike 16 rolatića).
Filovati:
Okrugla kora, beli fil, rolatići, beli fil, okrugla kora, beli fil.
Ukrasiti po želji rendanom čokoladom.
Kore za okruglu tepsiju:
Umutiti mikserom penasto jaja, šećer, pa dodati orahe, brašno, C prašak za pecivo. Smesu podeliti na dva dela, i peći dve kore na 200°C.
Kora za četvrtasti pleh:
Umutiti jaja, šećer, brašno. Peći u rerni na 200°C.
Beli fil:
U šerpu sipati 600 ml mleka, staviti da se kuva, dodati šećer i C vanilin šećer. U preostalih 400 ml mleka razmutiti brašno, pa smesu dodati mleku kada provri i mešati na laganijoj vatri dok se ne napravi gust krem. Kada se ohladi razmutiti fil sa 250 g margarina.
Braon fil:
U šerpu nasuti mlevene orahe, preliti mlekom i šećerom, pa malo prokuvati. Dodati čokoladu i mešati dok ne postane gusto.
Vruć fil sasuti na četvrtastu koru i razmazati. Koru preseći uzduž na pola, pa popreko praviti lente debljine 4cm.
Svaku lenticu umotati u rolatić (bude otprilike 16 rolatića).
Filovati:
Okrugla kora, beli fil, rolatići, beli fil, okrugla kora, beli fil.
Ukrasiti po želji rendanom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.