burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Klavir torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Kore za okruglu tepsiju 30 cm:

8 jaja

8 kašika šećera

16 kašika mlevenih oraha

4 kašike brašna

1 kesica C praška za pecivo

Kora za četvrtasti pleh 30×40:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

Beli fil:

1 l mleka

11 kašika brašna

9 kašika šećera

3 kesice C vanilin šećera

250 g margarina

Braon fil:

200 g mlevenih oraha

250 ml mleka

1 kašika šećera

3 štangle čokolade za kuvanje

Klavir torta

Koraci pripreme

Kore za okruglu tepsiju:
Umutiti mikserom penasto jaja, šećer, pa dodati orahe, brašno, C prašak za pecivo. Smesu podeliti na dva dela, i peći dve kore na 200°C.

Kora za četvrtasti pleh:
Umutiti jaja, šećer, brašno. Peći u rerni na 200°C.

Beli fil:
U šerpu sipati 600 ml mleka, staviti da se kuva, dodati šećer i C vanilin šećer. U preostalih 400 ml mleka razmutiti brašno, pa smesu dodati mleku kada provri i mešati na laganijoj vatri dok se ne napravi gust krem. Kada se ohladi razmutiti fil sa 250 g margarina.

Braon fil:
U šerpu nasuti mlevene orahe, preliti mlekom i šećerom, pa malo prokuvati. Dodati čokoladu i mešati dok ne postane gusto.

Vruć fil sasuti na četvrtastu koru i razmazati. Koru preseći uzduž na pola, pa popreko praviti lente debljine 4cm.

Svaku lenticu umotati u rolatić (bude otprilike 16 rolatića).

Filovati:
Okrugla kora, beli fil, rolatići, beli fil, okrugla kora, beli fil.

Ukrasiti po želji rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Klavir torta

Koraci pripreme

Kore za okruglu tepsiju:
Umutiti mikserom penasto jaja, šećer, pa dodati orahe, brašno, C prašak za pecivo. Smesu podeliti na dva dela, i peći dve kore na 200°C.

Kora za četvrtasti pleh:
Umutiti jaja, šećer, brašno. Peći u rerni na 200°C.

Beli fil:
U šerpu sipati 600 ml mleka, staviti da se kuva, dodati šećer i C vanilin šećer. U preostalih 400 ml mleka razmutiti brašno, pa smesu dodati mleku kada provri i mešati na laganijoj vatri dok se ne napravi gust krem. Kada se ohladi razmutiti fil sa 250 g margarina.

Braon fil:
U šerpu nasuti mlevene orahe, preliti mlekom i šećerom, pa malo prokuvati. Dodati čokoladu i mešati dok ne postane gusto.

Vruć fil sasuti na četvrtastu koru i razmazati. Koru preseći uzduž na pola, pa popreko praviti lente debljine 4cm.

Svaku lenticu umotati u rolatić (bude otprilike 16 rolatića).

Filovati:
Okrugla kora, beli fil, rolatići, beli fil, okrugla kora, beli fil.

Ukrasiti po želji rendanom čokoladom.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept