burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kinder torta sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

150 g seckanih oraha

7 belanaca

14 kašika šećera

2 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

(300 g krema za premazivanje kore)

Za fil:

1 l mleka

15 kašika šećera

7 žumanaca

4 C pudinga od vanile

250 g margarina

100 g crne čokolade

250-300 g celog keksa

Dekoracija:

3 C šlag krema od čokolade

Kinder torta sa orasima

Koraci pripreme

Pleh obložiti pek papirom i posuti seckanim orasima. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo, pa sve lagano promešati varjačom.

Smesu sipati preko oraha i peći na 200°C oko 20 minuta. Pečenu koru premazati kremom (stranu gde su orasi).

Fil:
Žumanca umutiti sa 4 C pudinga od vanile i malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, pa u provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.

U ohlađeni fil dodati jedan umućen margarin.

Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari.

Filovanje: kora sa kremom - žuti fil - keks natopljen mlekom - crni fil - C šlag krem (po ukusu).

Naši proizvodi

Kinder torta sa orasima

Koraci pripreme

Pleh obložiti pek papirom i posuti seckanim orasima. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo, pa sve lagano promešati varjačom.

Smesu sipati preko oraha i peći na 200°C oko 20 minuta. Pečenu koru premazati kremom (stranu gde su orasi).

Fil:
Žumanca umutiti sa 4 C pudinga od vanile i malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, pa u provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.

U ohlađeni fil dodati jedan umućen margarin.

Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari.

Filovanje: kora sa kremom - žuti fil - keks natopljen mlekom - crni fil - C šlag krem (po ukusu).

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept