burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Kinder torta sa jafom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

10 belanaca

2 žumanca

100 g seckanih oraha

100 g mlevenih oraha

8 kašika šećera

5 kašika brašna

C prašak za pecivo

2 kašike ulja

Fil:

8 žumanaca

1 l mleka

1 C puding od vanille

1 C vanillin šećer

8 kašika brašna

300 g šećera

1 margarin za kolače

200 g čokolade za kuvanje

Za premazivanje:

100 g eurokrema

dupla jafa

sok od narandže

C šlag za ukrašavanje

Kinder torta sa jafom

Koraci pripreme

Za koru:
Umutiti 8 belanaca u čvrst sneg dodati šećer, 2 žumanca, ulje, brašno, C prašak za pecivo i mutiti.

Kada se doda 100 g mlevenih oraha ručno izmešati. U tepsiju staviti papir za pečenje I na njega rasporedoti seckne orahe.

Preko toga izliti smesu za koru i staviti da se peče 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada se kora ispeče okrenuti je na tacnu da orasi budu odozgo. Skinuti pek papir I vruću je premazati euro kremom.

Kada se ohladi, koru izbockati čačkalicom i nakvasiti sokom od narandže.

Za fil:
Od 1 l mleka odvojiti 100 ml u koje treba staviti 8 žumanaca, šećer, C vanillin šećer, brašno i puding.

To izmiksati I zakuvati u ostatku mleka. Kada se zgusne staviti da se ohladi i u njega staviti margarin sobne temperature i izmiksati.

Fil podeliti na dva dela i u jedan staviti istopljenu čokoladu.

Na koru staviti prvo tamni fil, na njega poređati jafu koju umočimo u sok od narandže, preko nje žuti fil.

Tortu ostaviti da se ohladi i ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Kinder torta sa jafom

Koraci pripreme

Za koru:
Umutiti 8 belanaca u čvrst sneg dodati šećer, 2 žumanca, ulje, brašno, C prašak za pecivo i mutiti.

Kada se doda 100 g mlevenih oraha ručno izmešati. U tepsiju staviti papir za pečenje I na njega rasporedoti seckne orahe.

Preko toga izliti smesu za koru i staviti da se peče 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada se kora ispeče okrenuti je na tacnu da orasi budu odozgo. Skinuti pek papir I vruću je premazati euro kremom.

Kada se ohladi, koru izbockati čačkalicom i nakvasiti sokom od narandže.

Za fil:
Od 1 l mleka odvojiti 100 ml u koje treba staviti 8 žumanaca, šećer, C vanillin šećer, brašno i puding.

To izmiksati I zakuvati u ostatku mleka. Kada se zgusne staviti da se ohladi i u njega staviti margarin sobne temperature i izmiksati.

Fil podeliti na dva dela i u jedan staviti istopljenu čokoladu.

Na koru staviti prvo tamni fil, na njega poređati jafu koju umočimo u sok od narandže, preko nje žuti fil.

Tortu ostaviti da se ohladi i ukrasiti C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept