burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Kinder torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora:

100 g suvog grožđa

100 g seckanih oraha ili pečenog lešnika

6 jaja (belanca)

6 kašika šećera

1 kašika ulja

2 kašike brašna

1 kašika prezli

4 kašike džema od kajsije

Fil:

6 žumanaca

200 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C pudinga od vanile

5 kašika brašna

600 ml mleka

250 g margarina

2 kesice C šlaga

čokoladne mrvice za dekoraciju

Kinder torta

Koraci pripreme

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dodati 1 dl hladnog mleka, C puding, brašno i C vanilin šećer. Sve dobro umutiti da ne bude grudvica.

Ostatak mleka staviti da prokuva i ukuvati umućene sastojke neprestano mešajući na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi i u hladan fil umutiti margarin.

Kora:
Kalup veličine 20x30 cm obložiti papirom za pečenje. Na dno kalupa posuti orahe (ili lešnike) i suvo grožđe. Umutiti 6 belanaca postepeno dodajući šećer, a zatim redom ostale sastojke.

Umućenu masu preliti preko oraha. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C 20-30 minuta u zavisnosti od jačine rerne. Treba da dobije blago rumenu boju. Proveriti čačkalicom.

Pečenu koru okrenuti na tacnu tako da orasi budu gore. Koru premazati u tankom sloju džemom od kajsije, staviti fil.

Odozgo ukrasiti C šlagom pripremljenim prema uputstvu sa kesice.

Odozgo posuti čokoladne mrvice.

Pre služenja rashladiti u frižideru.

Naši proizvodi

Kinder torta

Koraci pripreme

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dodati 1 dl hladnog mleka, C puding, brašno i C vanilin šećer. Sve dobro umutiti da ne bude grudvica.

Ostatak mleka staviti da prokuva i ukuvati umućene sastojke neprestano mešajući na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi i u hladan fil umutiti margarin.

Kora:
Kalup veličine 20x30 cm obložiti papirom za pečenje. Na dno kalupa posuti orahe (ili lešnike) i suvo grožđe. Umutiti 6 belanaca postepeno dodajući šećer, a zatim redom ostale sastojke.

Umućenu masu preliti preko oraha. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C 20-30 minuta u zavisnosti od jačine rerne. Treba da dobije blago rumenu boju. Proveriti čačkalicom.

Pečenu koru okrenuti na tacnu tako da orasi budu gore. Koru premazati u tankom sloju džemom od kajsije, staviti fil.

Odozgo ukrasiti C šlagom pripremljenim prema uputstvu sa kesice.

Odozgo posuti čokoladne mrvice.

Pre služenja rashladiti u frižideru.

Autor

Jadranka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept