0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
12 belanaca
250 g šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
250 g krupno mlevenih lešnika
200 g eurokrema
12 žumanaca
12 kašika šećera
3 kesice C pudinga od vanile
7 kašika C čvrstina
200 g margarina
1,5 l mleka
300 g čokolade
2 C šlag classic
celi lešnici, gotove puslice-po želji
Od belanaca i šećera umutiti čvrst šam uz dodatak kašike jabukovog sirćeta.
U pleh u kome će se kora sušiti, preko pek-papira usuti krupno mlevene lešnike.
Preko njih istresti smesu za koru i lepo poravnati.
Sušiti u rerni na 120 stepeni oko sat vremena.
Pečenu koru ohladiti, pa okrenuti tako da lešnici budu odozgo. Preko njih premazati eurokrem u tankom sloju.
Žumanca i šećer penasto umutiti, pa im dodati C puding, C čvrstin, i sve zajedno ukuvati u mleko koje vri.
Fil ohladiti, pa mu dodati umućen margarin. Zatim ga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 300 g otopljene čokolade, a drugi ostaje bez dodataka.
Na koru premazanu eurokremom ređati naizmenično svetle i tamne kugle (vaditi ih kašikom za sladoled). Tako raditi sve dok ima materijala.
Tortu ukrasiti šlagom, celim lešnicima, puslicama ili po želji.
Od belanaca i šećera umutiti čvrst šam uz dodatak kašike jabukovog sirćeta.
U pleh u kome će se kora sušiti, preko pek-papira usuti krupno mlevene lešnike.
Preko njih istresti smesu za koru i lepo poravnati.
Sušiti u rerni na 120 stepeni oko sat vremena.
Pečenu koru ohladiti, pa okrenuti tako da lešnici budu odozgo. Preko njih premazati eurokrem u tankom sloju.
Žumanca i šećer penasto umutiti, pa im dodati C puding, C čvrstin, i sve zajedno ukuvati u mleko koje vri.
Fil ohladiti, pa mu dodati umućen margarin. Zatim ga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 300 g otopljene čokolade, a drugi ostaje bez dodataka.
Na koru premazanu eurokremom ređati naizmenično svetle i tamne kugle (vaditi ih kašikom za sladoled). Tako raditi sve dok ima materijala.
Tortu ukrasiti šlagom, celim lešnicima, puslicama ili po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.