burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Kinder torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru:

12 belanaca

250 g šećera

1 kašika jabukovog sirćeta

250 g krupno mlevenih lešnika

200 g eurokrema

Za fil:

12 žumanaca

12 kašika šećera

3 kesice C pudinga od vanile

7 kašika C čvrstina

200 g margarina

1,5 l mleka

300 g čokolade

Još:

2 C šlag classic

celi lešnici, gotove puslice-po želji

Kinder torta

Koraci pripreme

Od belanaca i šećera umutiti čvrst šam uz dodatak kašike jabukovog sirćeta.

U pleh u kome će se kora sušiti, preko pek-papira usuti krupno mlevene lešnike.

Preko njih istresti smesu za koru i lepo poravnati.

Sušiti u rerni na 120 stepeni oko sat vremena.

Pečenu koru ohladiti, pa okrenuti tako da lešnici budu odozgo. Preko njih premazati eurokrem u tankom sloju.

Žumanca i šećer penasto umutiti, pa im dodati C puding, C čvrstin, i sve zajedno ukuvati u mleko koje vri.

Fil ohladiti, pa mu dodati umućen margarin. Zatim ga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 300 g otopljene čokolade, a drugi ostaje bez dodataka.

Na koru premazanu eurokremom ređati naizmenično svetle i tamne kugle (vaditi ih kašikom za sladoled). Tako raditi sve dok ima materijala.

Tortu ukrasiti šlagom, celim lešnicima, puslicama ili po želji.

Naši proizvodi

Kinder torta

Koraci pripreme

Od belanaca i šećera umutiti čvrst šam uz dodatak kašike jabukovog sirćeta.

U pleh u kome će se kora sušiti, preko pek-papira usuti krupno mlevene lešnike.

Preko njih istresti smesu za koru i lepo poravnati.

Sušiti u rerni na 120 stepeni oko sat vremena.

Pečenu koru ohladiti, pa okrenuti tako da lešnici budu odozgo. Preko njih premazati eurokrem u tankom sloju.

Žumanca i šećer penasto umutiti, pa im dodati C puding, C čvrstin, i sve zajedno ukuvati u mleko koje vri.

Fil ohladiti, pa mu dodati umućen margarin. Zatim ga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 300 g otopljene čokolade, a drugi ostaje bez dodataka.

Na koru premazanu eurokremom ređati naizmenično svetle i tamne kugle (vaditi ih kašikom za sladoled). Tako raditi sve dok ima materijala.

Tortu ukrasiti šlagom, celim lešnicima, puslicama ili po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept