burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kinder torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

500 g lešnika

500 g šećera

300 g keksa

2 kašike brašna

6 pudinga od vanile C

1 margarin za kolače

100 g otopljene čokolade za kolače

1,5 l mleka

400 g eurokrema

500 g šlag pene C

4 vanil šećera C

12 jaja

Kinder torta

Koraci pripreme

200 g lešnika sitno iseckati, umutiti koru od 6 belanaca, 6 kašika šećera, 3 kašike mlevenih lešnika, 3 kašike mlevenog keksa i 1 kašika brašna.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje posuti sa seckanim lešnikom i izliti masu po njima i peći. Ovako ponoviti još jednom da se dobiju dve kore.

Fil: 1 l mleka staviti da provri sa 4 C vanilina šećera.Umutiti 12 žumanca sa 300 g šećera , 6 C pudinga od vanile i 2 dl mleka i sve zajedno skuvati i dobro ohladiti.

Umutiti margarin pa dodati u masu koja se deli na dva dela i u jedan doda rastopljena čokolada.

Filovanje:
Kora na tacni se okrene da lešnici budu gore i ona se premaže sa 200 g eurokrema.

Po njemu se premaže pola žutog fila i po njemu se poređa ceo keks potopljen u mleko.

Po keksu se premaže ceo čokolani fil pa se stavi druga kora da lešnik bude gore okrenut.

Po lešniku se premaže eurokrem i ostatak žutog fila.

Tortu dekorisati umućenom šlag penom C.

Naši proizvodi

Kinder torta

Koraci pripreme

200 g lešnika sitno iseckati, umutiti koru od 6 belanaca, 6 kašika šećera, 3 kašike mlevenih lešnika, 3 kašike mlevenog keksa i 1 kašika brašna.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje posuti sa seckanim lešnikom i izliti masu po njima i peći. Ovako ponoviti još jednom da se dobiju dve kore.

Fil: 1 l mleka staviti da provri sa 4 C vanilina šećera.Umutiti 12 žumanca sa 300 g šećera , 6 C pudinga od vanile i 2 dl mleka i sve zajedno skuvati i dobro ohladiti.

Umutiti margarin pa dodati u masu koja se deli na dva dela i u jedan doda rastopljena čokolada.

Filovanje:
Kora na tacni se okrene da lešnici budu gore i ona se premaže sa 200 g eurokrema.

Po njemu se premaže pola žutog fila i po njemu se poređa ceo keks potopljen u mleko.

Po keksu se premaže ceo čokolani fil pa se stavi druga kora da lešnik bude gore okrenut.

Po lešniku se premaže eurokrem i ostatak žutog fila.

Tortu dekorisati umućenom šlag penom C.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept