burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kinder pingvin

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Prva kora:

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike brašna

2 kašike ulja

3 kašike mlake vode

1.5 kašika kakao praha C

na vrh kašičice C praška za pecivo

Fil:

500 ml slatke pavlake

1 kesica želatina

100 ml mleka

Glazura:

200 g čokolade

150 g margarina

3 kašike mleka

Kinder pingvin

Koraci pripreme

Peku se dve kore od po 3 jaja. Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešati belanca.

Peći na umerenoj temperaturi. Preporučena veličina pleha je 20x37 cm.

Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.

Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mleku. Dodati mleko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mleko.

Staviti jednu koru pa pola krema, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim delom krema, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.

Naši proizvodi

Kinder pingvin

Koraci pripreme

Peku se dve kore od po 3 jaja. Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešati belanca.

Peći na umerenoj temperaturi. Preporučena veličina pleha je 20x37 cm.

Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.

Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mleku. Dodati mleko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mleko.

Staviti jednu koru pa pola krema, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim delom krema, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept