burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kinder bueno torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

10 belanaca

250 g šećera

1 kašika sirća

200-250 g lešnika

400 g nutelle

Fil:

10 žumanaca

10 kašika šećera

3 kesice C pudinga od vanile

7 kašika gustina

200 g margarina

1,5 l mleka

400 g čokolade

6 kašika mleka

4 kesice C šlaga za ukrašavanje

Kinder bueno torta

Koraci pripreme

Belanca dobro ulupamo u sneg, dodamo šećer, još lupamo.

Kada je gotovo, polako umešamo kašiku sirćeta. Tepsiju namažemo uljem, tanko... stavimo na to isečen papir za pečenje, pospemo seckanim lešnicima.

Na lešnike dalje sipamo masu i stavljamo u rernu da se suši. Kada je pečena, izvadimo je na tacnu, tako da lešnici budu sa gornje strane, skinemo papir i odmah premažemo Nutellom.

Za fil dobro umutimo žumance sa šećerom, dodamo puding i gustin. Može se dodati i malo hladnog mleka odvojenog od onih 1,5 l (dok smo ostatak stavili da provre).

Kada je provrlo, dodamo masu od žumanaca i ostalog što smo umešali i kuvamo dok se ne zgusne. Masa bude dosta gusta kada se skuva.

Kada se ohladi, dodamo margarin i delimo je na dva dela, od kojih u jedan dodajemo 200 g na pari otopljene čokolade.

Na koru koju smo namazali Nutellom, slažemo kuglice (vađene kašikom za sladoled) krema, naizmeničnih boja.

Kada smo istrošili krem, otopimo preostalih 200 g čokolade sa 6 kašika mleka i polako prelijemo preko kuglica krema.

Na kraju ukrasimo šlagom.

Naši proizvodi

Kinder bueno torta

Koraci pripreme

Belanca dobro ulupamo u sneg, dodamo šećer, još lupamo.

Kada je gotovo, polako umešamo kašiku sirćeta. Tepsiju namažemo uljem, tanko... stavimo na to isečen papir za pečenje, pospemo seckanim lešnicima.

Na lešnike dalje sipamo masu i stavljamo u rernu da se suši. Kada je pečena, izvadimo je na tacnu, tako da lešnici budu sa gornje strane, skinemo papir i odmah premažemo Nutellom.

Za fil dobro umutimo žumance sa šećerom, dodamo puding i gustin. Može se dodati i malo hladnog mleka odvojenog od onih 1,5 l (dok smo ostatak stavili da provre).

Kada je provrlo, dodamo masu od žumanaca i ostalog što smo umešali i kuvamo dok se ne zgusne. Masa bude dosta gusta kada se skuva.

Kada se ohladi, dodamo margarin i delimo je na dva dela, od kojih u jedan dodajemo 200 g na pari otopljene čokolade.

Na koru koju smo namazali Nutellom, slažemo kuglice (vađene kašikom za sladoled) krema, naizmeničnih boja.

Kada smo istrošili krem, otopimo preostalih 200 g čokolade sa 6 kašika mleka i polako prelijemo preko kuglica krema.

Na kraju ukrasimo šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept