0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 belanaca
250 g šećera
1 kašika sirća
200-250 g lešnika
400 g nutelle
10 žumanaca
10 kašika šećera
3 kesice C pudinga od vanile
7 kašika gustina
200 g margarina
1,5 l mleka
400 g čokolade
6 kašika mleka
4 kesice C šlaga za ukrašavanje
Belanca dobro ulupamo u sneg, dodamo šećer, još lupamo.
Kada je gotovo, polako umešamo kašiku sirćeta. Tepsiju namažemo uljem, tanko... stavimo na to isečen papir za pečenje, pospemo seckanim lešnicima.
Na lešnike dalje sipamo masu i stavljamo u rernu da se suši. Kada je pečena, izvadimo je na tacnu, tako da lešnici budu sa gornje strane, skinemo papir i odmah premažemo Nutellom.
Za fil dobro umutimo žumance sa šećerom, dodamo puding i gustin. Može se dodati i malo hladnog mleka odvojenog od onih 1,5 l (dok smo ostatak stavili da provre).
Kada je provrlo, dodamo masu od žumanaca i ostalog što smo umešali i kuvamo dok se ne zgusne. Masa bude dosta gusta kada se skuva.
Kada se ohladi, dodamo margarin i delimo je na dva dela, od kojih u jedan dodajemo 200 g na pari otopljene čokolade.
Na koru koju smo namazali Nutellom, slažemo kuglice (vađene kašikom za sladoled) krema, naizmeničnih boja.
Kada smo istrošili krem, otopimo preostalih 200 g čokolade sa 6 kašika mleka i polako prelijemo preko kuglica krema.
Na kraju ukrasimo šlagom.
Belanca dobro ulupamo u sneg, dodamo šećer, još lupamo.
Kada je gotovo, polako umešamo kašiku sirćeta. Tepsiju namažemo uljem, tanko... stavimo na to isečen papir za pečenje, pospemo seckanim lešnicima.
Na lešnike dalje sipamo masu i stavljamo u rernu da se suši. Kada je pečena, izvadimo je na tacnu, tako da lešnici budu sa gornje strane, skinemo papir i odmah premažemo Nutellom.
Za fil dobro umutimo žumance sa šećerom, dodamo puding i gustin. Može se dodati i malo hladnog mleka odvojenog od onih 1,5 l (dok smo ostatak stavili da provre).
Kada je provrlo, dodamo masu od žumanaca i ostalog što smo umešali i kuvamo dok se ne zgusne. Masa bude dosta gusta kada se skuva.
Kada se ohladi, dodamo margarin i delimo je na dva dela, od kojih u jedan dodajemo 200 g na pari otopljene čokolade.
Na koru koju smo namazali Nutellom, slažemo kuglice (vađene kašikom za sladoled) krema, naizmeničnih boja.
Kada smo istrošili krem, otopimo preostalih 200 g čokolade sa 6 kašika mleka i polako prelijemo preko kuglica krema.
Na kraju ukrasimo šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.