burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 parčeta

Kikiriki fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 parčeta

Sastojci

Kore (peku se tri):

15 belanaca

15 kašika šećera

6 žumanaca

300 g pečenog neslanog kikirikija

9 kašika brašna

3 C praška za pecivo

Fil:

1,5 l mleka

25 kašika šećera

9 žumanca

5 C pudinga od čokolade

250 g margarina

200 g pečenog neslanog kikirikija

400 g mlečne čokolade

500 g C krem šlaga

Kikiriki fantazija

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 5 kašika šećera, 2 žumanca i još malo mutiti pa dodati 100 g krupno mlevenog neslanog kikirikija, 3 kašike brašna, 1 C prašak za pecivo.

Varjačom izmešati i peći na pek papiru u tepsiji 32 cm na 180 stepeni 15 minuta. Tako ispeći još dve kore.

Fil:
1 l mleka staviti da provri sa 25 kašika šećera, u drugu posudu staviti ostatak mleka (0, 5l) dodati 9 žumanca, 5 C pudinga od čokolade, pa sve dobro umutiti. Kad mleko provri dodati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne. U vruće dodati 400 g mlečne čokolade.

Sve dobro izmešati da se sjedini i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250 g margarina sa 200 g pečenog neslanog kikirikija.

Kad se smesa sa pudingom ohladi, dodavati je postepeno smesi sa margarinom i kikirikijem i sve lepo sjediniti.

Umutiti 500 g C krem šlaga. Filovati kora-fil-šlag i tako sve dok se ne utroši materijal.

Ukrasiti celu tortu šlagom.

Naši proizvodi

Kikiriki fantazija

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 5 kašika šećera, 2 žumanca i još malo mutiti pa dodati 100 g krupno mlevenog neslanog kikirikija, 3 kašike brašna, 1 C prašak za pecivo.

Varjačom izmešati i peći na pek papiru u tepsiji 32 cm na 180 stepeni 15 minuta. Tako ispeći još dve kore.

Fil:
1 l mleka staviti da provri sa 25 kašika šećera, u drugu posudu staviti ostatak mleka (0, 5l) dodati 9 žumanca, 5 C pudinga od čokolade, pa sve dobro umutiti. Kad mleko provri dodati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne. U vruće dodati 400 g mlečne čokolade.

Sve dobro izmešati da se sjedini i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250 g margarina sa 200 g pečenog neslanog kikirikija.

Kad se smesa sa pudingom ohladi, dodavati je postepeno smesi sa margarinom i kikirikijem i sve lepo sjediniti.

Umutiti 500 g C krem šlaga. Filovati kora-fil-šlag i tako sve dok se ne utroši materijal.

Ukrasiti celu tortu šlagom.

Autor

Dragica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept