burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Katarina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

I kora:

8 jaja

8 kašika šećera

2 kašike brašna

10 kašika mlevenih oraha

1 rebro rendane čokolade

II kora:

5 belanaca

8 kašika šećera

150 g seckanih oraha

80 g suvog grožđa

4 kašike brašna

2 kašike ulja

Fil:

5 žumanaca

8 kašika šećera

3 cela jaja

1 margarin

200 g mlevenih oraha

100 ml vrelog mleka

100 g čokolade

C vanilin šećer

Ostalo:

C šlag sa ukusom čokolade

C šlag sa ukusom vanile

250 ml hladne kisele vode

Katarina torta

Koraci pripreme

I kora:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati orahe, brašno, čokoladu i izmešati.

Peći u većem plehu, pa preseći na pola ili u manjem plehu pa preseći po horizontali ili peći iz 2 puta. Peći 20 minuta na 180 stepeni.

II kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati ulje, izmešati. Dodati orahe, suvo grožđe i brašno, izmešati.

Sipati u pleh veličine pola I kore, peći na 180 stepeni 20 minuta.

Fil:
Žumanca i cela jaja umutiti sa šećerom i kuvati na pari dok se ne zgusne. Dodati vruću čokoladu i izmešati dok se ne otopi. Orahe popariti mlekom, ohladiti.

Umutiti margarin sa 5 kašika C šećera u prahu, dodati postepeno jaja i orahe, C vanilin šećer i sve dobro izmešati.

Filovanje:
Staviti jedan do I kore, fil, koru II, fil, drui deo kore 1 i sa ostatkom fila namazati okolo tortu.

Umutiti oba šlaga zajedno i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Katarina torta

Koraci pripreme

I kora:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati orahe, brašno, čokoladu i izmešati.

Peći u većem plehu, pa preseći na pola ili u manjem plehu pa preseći po horizontali ili peći iz 2 puta. Peći 20 minuta na 180 stepeni.

II kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati ulje, izmešati. Dodati orahe, suvo grožđe i brašno, izmešati.

Sipati u pleh veličine pola I kore, peći na 180 stepeni 20 minuta.

Fil:
Žumanca i cela jaja umutiti sa šećerom i kuvati na pari dok se ne zgusne. Dodati vruću čokoladu i izmešati dok se ne otopi. Orahe popariti mlekom, ohladiti.

Umutiti margarin sa 5 kašika C šećera u prahu, dodati postepeno jaja i orahe, C vanilin šećer i sve dobro izmešati.

Filovanje:
Staviti jedan do I kore, fil, koru II, fil, drui deo kore 1 i sa ostatkom fila namazati okolo tortu.

Umutiti oba šlaga zajedno i ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept