burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Kasato torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za kasato smesu:

500 g četvrtastog keksa

100 g krupno mlevenih lešnika

100 g sitno seckanih žele bombona

100 g seckanog ratluka

100 g suvog grožđa

aroma ruma

Krem:

1/2 l mleka

3 jaja

3 kašike brašna

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

100 g čokolade

Fil:

2 C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

300 ml mleka

Kasato torta

Koraci pripreme

Suvo grožđe potopiti u rum da upije aromu. Keks sitno nalomiti.

Izmešati keks, naseckane žele bombone, naseckan ratluk, krupno mlevene lešnike i oceđeno suvo grožđe.

Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa 5 kašika šećera, 3 kašike brašna i malo mleka oduzetog od pola litra.

Ostatak mleka staviti da provri. Belanca umutiti u čvrst šam sa 3 kašike šećera.

Kada mleko provri, skloniti s vatre, sipati deo vrućeg mleka u umućena žumanca, izmešati i sve vratiti natrag u mleko pa na ringlu da se krem skuva.

U krem dodati i nalomkanu čokoladu da se otopi.

Skuvan krem skloniti s vatre i odmah u vruć krem prvo umešati vanilin šećer pa umućen šam od belanaca. Sve lepo izmešati da se smesa ujednači.

Kratko prohladiti, par minuta. Krem sipati i umešati u smesu keksa, žele bombona, lešnika...

Tortu oblikovati na tacni ili u kalupu za torte i ostaviti da se ohladi i stegne.

Umutiti C šlag krem (2 kesice) sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilovati celu tortu.

Naši proizvodi

Kasato torta

Koraci pripreme

Suvo grožđe potopiti u rum da upije aromu. Keks sitno nalomiti.

Izmešati keks, naseckane žele bombone, naseckan ratluk, krupno mlevene lešnike i oceđeno suvo grožđe.

Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa 5 kašika šećera, 3 kašike brašna i malo mleka oduzetog od pola litra.

Ostatak mleka staviti da provri. Belanca umutiti u čvrst šam sa 3 kašike šećera.

Kada mleko provri, skloniti s vatre, sipati deo vrućeg mleka u umućena žumanca, izmešati i sve vratiti natrag u mleko pa na ringlu da se krem skuva.

U krem dodati i nalomkanu čokoladu da se otopi.

Skuvan krem skloniti s vatre i odmah u vruć krem prvo umešati vanilin šećer pa umućen šam od belanaca. Sve lepo izmešati da se smesa ujednači.

Kratko prohladiti, par minuta. Krem sipati i umešati u smesu keksa, žele bombona, lešnika...

Tortu oblikovati na tacni ili u kalupu za torte i ostaviti da se ohladi i stegne.

Umutiti C šlag krem (2 kesice) sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilovati celu tortu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept