burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Kapućino torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za beze korice:

5 belanaca

250 g šećera

1 kašika brašna

1 kašika sirćeta

Osnovni krem:

1 l mleka

5 žumanaca

9 kašika šećera

4,5 kašike brašna

4,5 kašike C čvrstina

2 C vanilin šećera

250 g putera

Čokoladni krem:

150 g čokolade

150 g grilijaža

Kapućino krem:

150 g čokolade sečene na kockice

1 kesica kapućina

Za grilijaš:

75 g šećera

75 g oraha

Za dekoraciju:

300 g C šlaga

2 kesice instant kafe

Kapućino torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca, pa dodavati šećer kašiku po kašiku, zatim brašno i sirće.

Pripremljenu masu sipati na pleh obložen pak papirom i sušiti u rerni oko sat vremena na 130 stepeni. Kad je kora osušena preseći je po dužini tako da dobijete dve pravougaone korice.

Zatim napravite grilijaš. U šerpi na umerenoj vatri otopite šećer i izlijte ga u uljem podmazan pleh, a preko šećera stavite orahe i ostavite da se ohladi i stegne.

Potom izlomite grilijaš i stavite u secko da se usitni i ostavite sa strane. Osnovni krem pravite tako što ćete u šerpu staviti oko 900 ml od pripremljene litre mleka da prokuva.

Ostalih 100ml mleka pomešajte sa žumancima, brašnom, C čvrstinom i šećerom i tu masu ukuvati sa ostatkom mleka i mešati dok se ne napravi gust fil.

Taj fil sipajte u vatrostalnu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Ohlađen krem pomešajte sa puterom, a zatim podelite u dva dela. U prvi deo sipajte otopljenu čokoladu i grilijaš. U drugi deo dodajte čokoladu sečenu na komadiće i kapućino prah.

Zatim pravite tortu na sledeći način.

Na dno tacne stavite prvu koru, pa čokoladni fil, pa drugu koru i kapućino fil.

Celu tortu premažite umućenim C šlagom koji ste pomešali sa 2 kesice instant kafe razmućenom sa malo vode.

Naši proizvodi

Kapućino torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca, pa dodavati šećer kašiku po kašiku, zatim brašno i sirće.

Pripremljenu masu sipati na pleh obložen pak papirom i sušiti u rerni oko sat vremena na 130 stepeni. Kad je kora osušena preseći je po dužini tako da dobijete dve pravougaone korice.

Zatim napravite grilijaš. U šerpi na umerenoj vatri otopite šećer i izlijte ga u uljem podmazan pleh, a preko šećera stavite orahe i ostavite da se ohladi i stegne.

Potom izlomite grilijaš i stavite u secko da se usitni i ostavite sa strane. Osnovni krem pravite tako što ćete u šerpu staviti oko 900 ml od pripremljene litre mleka da prokuva.

Ostalih 100ml mleka pomešajte sa žumancima, brašnom, C čvrstinom i šećerom i tu masu ukuvati sa ostatkom mleka i mešati dok se ne napravi gust fil.

Taj fil sipajte u vatrostalnu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Ohlađen krem pomešajte sa puterom, a zatim podelite u dva dela. U prvi deo sipajte otopljenu čokoladu i grilijaš. U drugi deo dodajte čokoladu sečenu na komadiće i kapućino prah.

Zatim pravite tortu na sledeći način.

Na dno tacne stavite prvu koru, pa čokoladni fil, pa drugu koru i kapućino fil.

Celu tortu premažite umućenim C šlagom koji ste pomešali sa 2 kesice instant kafe razmućenom sa malo vode.

Autor

Rada

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept