burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Jovanina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

10 jaja

200 g šećera

200 g čokolade

500 g C šlaga

100 g mlevenih oraha

50 g brašna

1 margarin

Jovanina torta

Koraci pripreme

Umutiti 10 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 100 g mlevenog oraha i 2 kašike brašna.

Peći na 200 stepeni sat vremena, pa na 100 stepeni još sat. Izvaditi iz rerne, podeliti na 2 dela.

Fil:
Umutiti 10 žumanaca sa 5 kašika šećera i kuvati na pari, nekih pola sata. Umutite margarin i u ohlađene žumance dodajte margarin.

Istopite čokoladu i dodajte u žumanca. Posebno umutiti šlag, to je drugi fil.

Postaviti prvi deo kore, premažite fil pa šlag, drugi deo kore fil, pa šlag preko cele torte.

Ostaviti u frižideru do sutra.

Jovanina torta

Koraci pripreme

Umutiti 10 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 100 g mlevenog oraha i 2 kašike brašna.

Peći na 200 stepeni sat vremena, pa na 100 stepeni još sat. Izvaditi iz rerne, podeliti na 2 dela.

Fil:
Umutiti 10 žumanaca sa 5 kašika šećera i kuvati na pari, nekih pola sata. Umutite margarin i u ohlađene žumance dodajte margarin.

Istopite čokoladu i dodajte u žumanca. Posebno umutiti šlag, to je drugi fil.

Postaviti prvi deo kore, premažite fil pa šlag, drugi deo kore fil, pa šlag preko cele torte.

Ostaviti u frižideru do sutra.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept