burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Japanski vetar sa mlevenim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

12 belanaca

300 g šećera

3 kašike sirćeta

Za fil:

12 žumanaca

12 kašika šećera

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenog keksa

1 margarin

Za ukrašavanje:

3 C šlaga

Japanski vetar sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

Kora:
4 belanaca ulupati sa 100 g šećera, pred sam kraj dodati 1 kašiku sirćeta, smesu rasporediti u pleh obavezno koristeći papir za pečenje.

Rernu zagrejati na 250 C, pa smanjiti temperaturu na 150, ubaciti koru i sušiti je sat vremena, nakon toga smanjiti na 100 stepeni i sušiti još pola sata.

Potrebno je sušiti 3 ovakve kore.

Fil:
800 ml mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera, ostatak mleka umutiti sa 3 C pudinga i 12 žumanaca.

Nakon što mleko počne da vri skloniti sa vatre i umešati pripremljeni puding, vratiti na tihu vatru i mešati dok se ne zgusne. Ohladiti potpuno i umešati sa jednim margarinom sobne temperature.

Smesu podeliti na pola, u jedan deo dodati mleveni keks i orahe, a drugi ostaje žut.

Slaganje torte: kora, fil sa mlevenim keksom, žuti fil, slagati tako da se završi sa korom.

Zatim umutiti C šlag sa vodom po uputstvu sa kesice i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Japanski vetar sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

Kora:
4 belanaca ulupati sa 100 g šećera, pred sam kraj dodati 1 kašiku sirćeta, smesu rasporediti u pleh obavezno koristeći papir za pečenje.

Rernu zagrejati na 250 C, pa smanjiti temperaturu na 150, ubaciti koru i sušiti je sat vremena, nakon toga smanjiti na 100 stepeni i sušiti još pola sata.

Potrebno je sušiti 3 ovakve kore.

Fil:
800 ml mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera, ostatak mleka umutiti sa 3 C pudinga i 12 žumanaca.

Nakon što mleko počne da vri skloniti sa vatre i umešati pripremljeni puding, vratiti na tihu vatru i mešati dok se ne zgusne. Ohladiti potpuno i umešati sa jednim margarinom sobne temperature.

Smesu podeliti na pola, u jedan deo dodati mleveni keks i orahe, a drugi ostaje žut.

Slaganje torte: kora, fil sa mlevenim keksom, žuti fil, slagati tako da se završi sa korom.

Zatim umutiti C šlag sa vodom po uputstvu sa kesice i ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept