burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija32

Jafa torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
32

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika C šećera

4 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

100 ml mleka

200 g čokolade

(3 kore ispeći)

Fil:

8 jaja

400 g C šećera

300 g čokolade

250 g margarina

100 g putera

I još:

3 pakovanja jafa keksa

sok od narandže za prelivanje kora

Glazura:

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade

korica narandže

Jafa torta

Koraci pripreme

Ispeći 3 kore.

Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti ih u šam, posebno umutiti žumanca sa šećerom, mlekom, istopljenom čokoladom, dodati brašno i C prašak za pecivo.

Sjediniti i lagano umešati šam od belanaca.

Fil:
Umutiti cela jaja sa šećerom i kuvati ih na pari. Kada krenu da se zgušnjavaju ubaciti čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Ohladiti.

Posebno umutiti omekšali margarin i puter i postepeno dodavati ohlađeni fil.

Ređanje:
Prva kora - poprsati sokom od narandže, naneti fil, poređati jafa keks, naneti ponovo fil.

Zatim druga kora - poprskati sokom, naneti fil.

Na kraju staviti treću koru na koju možete naneti fil ili direktno preko nje glazuru.

Između kore i glazure ako želite prelijte sirup od narandže koji se pravi od 300 ml soka od narandže, 2 kašike šećera i 2-3 kašike C čvrstina.

Naši proizvodi

Jafa torta

Koraci pripreme

Ispeći 3 kore.

Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti ih u šam, posebno umutiti žumanca sa šećerom, mlekom, istopljenom čokoladom, dodati brašno i C prašak za pecivo.

Sjediniti i lagano umešati šam od belanaca.

Fil:
Umutiti cela jaja sa šećerom i kuvati ih na pari. Kada krenu da se zgušnjavaju ubaciti čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Ohladiti.

Posebno umutiti omekšali margarin i puter i postepeno dodavati ohlađeni fil.

Ređanje:
Prva kora - poprsati sokom od narandže, naneti fil, poređati jafa keks, naneti ponovo fil.

Zatim druga kora - poprskati sokom, naneti fil.

Na kraju staviti treću koru na koju možete naneti fil ili direktno preko nje glazuru.

Između kore i glazure ako želite prelijte sirup od narandže koji se pravi od 300 ml soka od narandže, 2 kašike šećera i 2-3 kašike C čvrstina.

Autor

Mirela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept