0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
4 kašike šećera
1,5 kašika griza
1 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1/2 kašike C praška za pecivo
1 narandža
2,5 dl mleka
1 C puding od vanile
3 kašike šećera
3 štangle bele čokolade
125 g margarina
2,5 dl mleka
1 C puding od čokolade
3 kašike šećera
3 štangle čokolade za kuvanje
125 g margarina
oko 200 g jafa keksa
2 kesice C šlaga
Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance.
Kada se šećer otopi lagano umešajte griz i mešavinu brašna, kakaoa i peciva.
Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek folijom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni.
Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od cele narandže.
Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko kao svaki puding.
U još vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.
U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte sa preostalim zaslađenim mlekom.
U vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.
U mlak krem dodajte margarin i sve dovbro umutite mikserom.
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks sa čokoladom okrenutom na dole, preko jafa keksa premažite braon fil.
Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne.
Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance.
Kada se šećer otopi lagano umešajte griz i mešavinu brašna, kakaoa i peciva.
Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek folijom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni.
Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od cele narandže.
Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko kao svaki puding.
U još vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.
U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte sa preostalim zaslađenim mlekom.
U vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.
U mlak krem dodajte margarin i sve dovbro umutite mikserom.
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks sa čokoladom okrenutom na dole, preko jafa keksa premažite braon fil.
Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.