burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Jafa krem torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

1,5 kašika griza

1 kašika brašna

3 kašike C kakaoa

1/2 kašike C praška za pecivo

1 narandža

Za žuti fil:

2,5 dl mleka

1 C puding od vanile

3 kašike šećera

3 štangle bele čokolade

125 g margarina

Za braon fil:

2,5 dl mleka

1 C puding od čokolade

3 kašike šećera

3 štangle čokolade za kuvanje

125 g margarina

Dodatno:

oko 200 g jafa keksa

2 kesice C šlaga

Jafa krem torta

Koraci pripreme

Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance.

Kada se šećer otopi lagano umešajte griz i mešavinu brašna, kakaoa i peciva.

Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek folijom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni.

Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od cele narandže.

Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko kao svaki puding.

U još vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte sa preostalim zaslađenim mlekom.

U vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i sve dovbro umutite mikserom.

Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks sa čokoladom okrenutom na dole, preko jafa keksa premažite braon fil.

Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Jafa krem torta

Koraci pripreme

Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance.

Kada se šećer otopi lagano umešajte griz i mešavinu brašna, kakaoa i peciva.

Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek folijom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni.

Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od cele narandže.

Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko kao svaki puding.

U još vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte sa preostalim zaslađenim mlekom.

U vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i sve dovbro umutite mikserom.

Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks sa čokoladom okrenutom na dole, preko jafa keksa premažite braon fil.

Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept