burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25 parčeta

Interkontinental torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25 parčeta

Sastojci

1 kora (treba tri)

5 belanaca

5 kašika kristal šećera

7 kašika mlevenih oraha

4 kašike brašna

Osnovni fil:

15 žumanaca

20 kašika šećera

15 kašika brašna

1 l mleka

400 g margarina

300 g mlevenih oraha

300 g čokolade crne

100 g čokolade bele

Još:

300 g C šlaga

300 ml kisele vode

Interkontinental torta

Koraci pripreme

Za koru umutiti belanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i umutiti u čvrstu masu.

Dodati brašno i mlevene orahe i polako ručno izmešati, u pleh staviti pek papir pa sipati masu i peći na srednjoj temperaturi.

Ovo je jedna kora, ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33x25 cm.

Za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude penasto, pa dodati brašno i malo mleka od 1 l, a ostalo mleko staviti da se kuva.

Kada mleko prokuva sipati polako žumanca, ne sme biti jaka temperatura da ne bih zagorelo.

Kada je kuvano skloniti sa strane i kada se skroz ohladi dodati margarin i sve lepo sjediniti, pa podeliti fil na 3 dela.

U jedan deo staviti mlevene orahe, u drugi deo otopljenu crnu čokoladu, a u treći deo belu čokoladu.

Ređati: kora - crni fil - kora - beli fil - kora - fil sa orasima - C šlag.

Naši proizvodi

Interkontinental torta

Koraci pripreme

Za koru umutiti belanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i umutiti u čvrstu masu.

Dodati brašno i mlevene orahe i polako ručno izmešati, u pleh staviti pek papir pa sipati masu i peći na srednjoj temperaturi.

Ovo je jedna kora, ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33x25 cm.

Za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude penasto, pa dodati brašno i malo mleka od 1 l, a ostalo mleko staviti da se kuva.

Kada mleko prokuva sipati polako žumanca, ne sme biti jaka temperatura da ne bih zagorelo.

Kada je kuvano skloniti sa strane i kada se skroz ohladi dodati margarin i sve lepo sjediniti, pa podeliti fil na 3 dela.

U jedan deo staviti mlevene orahe, u drugi deo otopljenu crnu čokoladu, a u treći deo belu čokoladu.

Ređati: kora - crni fil - kora - beli fil - kora - fil sa orasima - C šlag.

Autor

Biljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept