0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
25 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
25 parčeta
1 kora (treba tri)
5 belanaca
5 kašika kristal šećera
7 kašika mlevenih oraha
4 kašike brašna
15 žumanaca
20 kašika šećera
15 kašika brašna
1 l mleka
400 g margarina
300 g mlevenih oraha
300 g čokolade crne
100 g čokolade bele
300 g C šlaga
300 ml kisele vode
Za koru umutiti belanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i umutiti u čvrstu masu.
Dodati brašno i mlevene orahe i polako ručno izmešati, u pleh staviti pek papir pa sipati masu i peći na srednjoj temperaturi.
Ovo je jedna kora, ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33x25 cm.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude penasto, pa dodati brašno i malo mleka od 1 l, a ostalo mleko staviti da se kuva.
Kada mleko prokuva sipati polako žumanca, ne sme biti jaka temperatura da ne bih zagorelo.
Kada je kuvano skloniti sa strane i kada se skroz ohladi dodati margarin i sve lepo sjediniti, pa podeliti fil na 3 dela.
U jedan deo staviti mlevene orahe, u drugi deo otopljenu crnu čokoladu, a u treći deo belu čokoladu.
Ređati: kora - crni fil - kora - beli fil - kora - fil sa orasima - C šlag.
Za koru umutiti belanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i umutiti u čvrstu masu.
Dodati brašno i mlevene orahe i polako ručno izmešati, u pleh staviti pek papir pa sipati masu i peći na srednjoj temperaturi.
Ovo je jedna kora, ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33x25 cm.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude penasto, pa dodati brašno i malo mleka od 1 l, a ostalo mleko staviti da se kuva.
Kada mleko prokuva sipati polako žumanca, ne sme biti jaka temperatura da ne bih zagorelo.
Kada je kuvano skloniti sa strane i kada se skroz ohladi dodati margarin i sve lepo sjediniti, pa podeliti fil na 3 dela.
U jedan deo staviti mlevene orahe, u drugi deo otopljenu crnu čokoladu, a u treći deo belu čokoladu.
Ređati: kora - crni fil - kora - beli fil - kora - fil sa orasima - C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.