burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30

Interkontinental torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30

Sastojci

Kora (potrebno je ispeći tri ovakve kore)

4 belanca

4 kašike šećera

6 kašika mlevenih pečenih lešnika

na vrh kašičice C prašak za pecivo

1 kašika brašna

Fil:

12 žumanaca

15 kašika šećera

9 kašika C čvrstina

1 l mleka

250 g maslaca

100 g tamne mlečne čokolade

100 g bele mlečne čokolade

100 g mlevenog pečenog lešnika

Dodatno:

200 ml slatke pavlake

120 g C šlaga

120 ml hladne kisele vode

Interkontinental torta

Koraci pripreme

Prvo pripremiti lešnike. Sirove lešnike rasporediti po velikom plehu od rerne i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 10 minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Ohladite ih. Kada se ohlade sameljite.

Rernu uključite na 200 stepeni. Mutite 4 belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodajte 4 kašike šećera i mutite još malo. Na kraju umešajte varjačom 6 kašika mlevenog lešnika, kašiku brašna i na vrh kašičice C praška za pecivo. Kalup (okrugli 24cm) obložite pek papirom, premažite maslacem i pospite brašnom i izručite smesu. Pecite 15 minuta na 200 stepeni. Isto ponoviti još 2x, treba da dobijete 3 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira.

Umutiti penasto 12 žumanaca sa šećerom, dodati 9 kašika C čvrstina i 200 ml mleka. Umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri. Kad provri malo mleka naspite u smesu sa žumancima, izmešajte pa sve vratite u provrelo mleko. Mešajte 2-3 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinite sa ringle, prekrijte streč folijom i ohladite. U ohlađenu smesu dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca omekšalog na sobnoj temperaturi.

Fil podeliti na 3 dela. U I deo dodati prohlađenu, otopljenu na pari belu čokoladu, u II deo prohlađenu, otopljenu na pari crnu čokoladu i u III deo mlevene, pečene lešnike.

Staviti obruč, ja postavim i acetatnu folju pa slagati sledećim redosledom:
kora- fil sa crnom čokoladom
kora- fil sa lešnicima
kora- fil sa belom čokoladom

Tortu sa svih strana premazati umućenom slatkom pavlakom, preko C šlagom dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Interkontinental torta

Koraci pripreme

Prvo pripremiti lešnike. Sirove lešnike rasporediti po velikom plehu od rerne i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 10 minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Ohladite ih. Kada se ohlade sameljite.

Rernu uključite na 200 stepeni. Mutite 4 belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodajte 4 kašike šećera i mutite još malo. Na kraju umešajte varjačom 6 kašika mlevenog lešnika, kašiku brašna i na vrh kašičice C praška za pecivo. Kalup (okrugli 24cm) obložite pek papirom, premažite maslacem i pospite brašnom i izručite smesu. Pecite 15 minuta na 200 stepeni. Isto ponoviti još 2x, treba da dobijete 3 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira.

Umutiti penasto 12 žumanaca sa šećerom, dodati 9 kašika C čvrstina i 200 ml mleka. Umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri. Kad provri malo mleka naspite u smesu sa žumancima, izmešajte pa sve vratite u provrelo mleko. Mešajte 2-3 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinite sa ringle, prekrijte streč folijom i ohladite. U ohlađenu smesu dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca omekšalog na sobnoj temperaturi.

Fil podeliti na 3 dela. U I deo dodati prohlađenu, otopljenu na pari belu čokoladu, u II deo prohlađenu, otopljenu na pari crnu čokoladu i u III deo mlevene, pečene lešnike.

Staviti obruč, ja postavim i acetatnu folju pa slagati sledećim redosledom:
kora- fil sa crnom čokoladom
kora- fil sa lešnicima
kora- fil sa belom čokoladom

Tortu sa svih strana premazati umućenom slatkom pavlakom, preko C šlagom dekorisati po želji.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept