0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 l mleka
250g šećera
3 C želatina
3 C šlag krema sa ukusom vanile
Rendana čokolada
200g napolitanki
U 1,5 dl mleka potopiti 3 kesice C želatina.
Ostatak mleka staviti da prokuva sa šećerom, skinuti sa ringle i umešati rastopljeni C želatin.
Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
3 C šlag krema umutiti sa 3 dl vode. Spojiti obe smeše i mutiti mikserom oko 20 minuta.
Podeliti na 2 dela i u 1 deo dodati rendanu čokoladu, ili neki ekstrakt.
U dublju tepsiju staviti celofan i sipati red fila pa red mrvljenog keksa, pa opet fil pa keks….
Staviti je u zamrzivač na sat-dva, pa prevrnuti na tacnu.
U 1,5 dl mleka potopiti 3 kesice C želatina.
Ostatak mleka staviti da prokuva sa šećerom, skinuti sa ringle i umešati rastopljeni C želatin.
Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
3 C šlag krema umutiti sa 3 dl vode. Spojiti obe smeše i mutiti mikserom oko 20 minuta.
Podeliti na 2 dela i u 1 deo dodati rendanu čokoladu, ili neki ekstrakt.
U dublju tepsiju staviti celofan i sipati red fila pa red mrvljenog keksa, pa opet fil pa keks….
Staviti je u zamrzivač na sat-dva, pa prevrnuti na tacnu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.