burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Griz torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

3 dl mleka

240 g šećera

300 g C griza

100 g mlevenih oraha

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

7 dl mleka

150 g šećera

2 kesice C pudinga od vanile

1 kesica C vanilin šećera

150 g margarina za kolače

Griz torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Sjediniti sve sastojke za kore i ostaviti 3 sata na hladnom. Nakon toga smesu podeliti na tri dela. Smesu za kore izliti tanko na izvrnuti pleh na papir za pečenje (u suprotnom bi došlo do pucanja kora) i peći 10-15 min na 180°C dok kore ne porumene.

Priprema fila:
Od 7 dl mleka odvojiti 100 ml i pomešati sa šećerom, C vanilin šećerom i pudinzima i to skuvati u preostalom mleku. Ohlađen puding spojiti sa margarinom.

Fil podeliti na 3 dela i svaku koru filovati i slagati jednu na drugu.

Poslednju koru posuti sa malo mlevenih oraha.

Ostaviti tortu da odstoji 12 sati da bi kore postale mekše.

Naši proizvodi

Griz torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Sjediniti sve sastojke za kore i ostaviti 3 sata na hladnom. Nakon toga smesu podeliti na tri dela. Smesu za kore izliti tanko na izvrnuti pleh na papir za pečenje (u suprotnom bi došlo do pucanja kora) i peći 10-15 min na 180°C dok kore ne porumene.

Priprema fila:
Od 7 dl mleka odvojiti 100 ml i pomešati sa šećerom, C vanilin šećerom i pudinzima i to skuvati u preostalom mleku. Ohlađen puding spojiti sa margarinom.

Fil podeliti na 3 dela i svaku koru filovati i slagati jednu na drugu.

Poslednju koru posuti sa malo mlevenih oraha.

Ostaviti tortu da odstoji 12 sati da bi kore postale mekše.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept