burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Grčka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za 1 koru (potrebno je 3):

5 belanaca

5 kašika šećera

5 kašika mlevenih oraha

2 kašike seckanih oraha

5 kašika keksa za torte i kolače

1/2 kašičice C praška za pecivo

Fil:

15 žumanca

150 g šećera

80 C čvrstina

2 kašike arome vanila

1 kesica C vanila šećer

800 m mleka

300 g putera

200 g mlečne čokolade

200 g bele čokolade

4 kašike mleveni keks za torte i kolače

Šlag:

1/2 pakovanja C krem šlaga

300 ml mleka

Grčka torta

Koraci pripreme

Belanca umutite u čvrst sneg mikserom pa dodajte šećer, kašiku po kašiku, sve vreme muteći dok ne dobijete sjajan šne.

Zatim, dodajte mleveni i seckani orah, keks i C prašak za pecivo pa sve sjedinite špatulom.

Rasporedite smesu na okrugli kalup prečnika 26 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Napravite 3 kore, za svaku koru vam je potrebno 5 belanaca.

Ostavite kore da se hlade, a vi pripremite fil.

Žumanca pomešajte sa šećerom, C čvrstinom, aromom vanile i C vanilinim šećerom. Mleko zagrejte na srednjoj jačini do ključanja a zatim dodajte ežumanca i nastavite sa kuvanjem uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne, 4-5 minuta, zavisno od jačine ringle.

Preručite fil u drugu činiju, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Kada se fil ohladio umutite ga mikserom, a zatim postepeno dodajte puter sobne temperature sve vreme muteći mikserom.

Kada ste sve umutili, dodajte seckanu mlečnu i belu čokoladu zajedno sa mlevenim keksom. Sve izmešajte pa podelite na tri dela.

Nafilujte kore filom i hladite tortu u frižideru makar 30-tak minuta pre nego što je pokrijete šlagom.

Naši proizvodi

Grčka torta

Koraci pripreme

Belanca umutite u čvrst sneg mikserom pa dodajte šećer, kašiku po kašiku, sve vreme muteći dok ne dobijete sjajan šne.

Zatim, dodajte mleveni i seckani orah, keks i C prašak za pecivo pa sve sjedinite špatulom.

Rasporedite smesu na okrugli kalup prečnika 26 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Napravite 3 kore, za svaku koru vam je potrebno 5 belanaca.

Ostavite kore da se hlade, a vi pripremite fil.

Žumanca pomešajte sa šećerom, C čvrstinom, aromom vanile i C vanilinim šećerom. Mleko zagrejte na srednjoj jačini do ključanja a zatim dodajte ežumanca i nastavite sa kuvanjem uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne, 4-5 minuta, zavisno od jačine ringle.

Preručite fil u drugu činiju, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Kada se fil ohladio umutite ga mikserom, a zatim postepeno dodajte puter sobne temperature sve vreme muteći mikserom.

Kada ste sve umutili, dodajte seckanu mlečnu i belu čokoladu zajedno sa mlevenim keksom. Sve izmešajte pa podelite na tri dela.

Nafilujte kore filom i hladite tortu u frižideru makar 30-tak minuta pre nego što je pokrijete šlagom.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept