burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25 - 30

Fina čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25 - 30

Sastojci

Za jednu koru:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

3 kašike C kakaoa

4 kašike mleka

2 kašike ulja

1/2 C praška za pecivo

Fil 1:

1,5 l mleka

4 C pudinga od čokolade

3 kašike C čvrstina

20 kašika šećera

200 g čokolade za kolače

250 g margarina

Fil 2:

1/2 l slatke pavlake

200 g mlečne čokolade

10 krem bananica

Fina čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne, pa mu dodati žumanca i još malo izmiksati.

Zatim dodati brašno, C kakao, mleko, ulje i C prašak za pecivo i sve to polako žicom pomešati.

Izliti u pleh 30x25 cm, koji je obložen pek papirom i peći na 180 C.

Kora je pečena kad u nju zabodete čačkalicu i kad istu izvadite i na njoj ne ostaje ništa od smese.

Peći 3 ovakve kore.

Fil 1:
1,3 l mleka i šećer staviti da proključa, a u ostatku mleka razmutiti puding i C čvrstin.

Kada mleko provri zakuvati pripremljenu smesu. Kada je kuvano u to, još vruće, dodati 200 g čokolade za kolače.

Mešati dok se ne otopi, a zatim pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati 250 g umućenog margarina.

Fil 2:
Umutiti 1/2 l slatke pavlake i u to dodati 200 g iseckane mlečne čokolade i 10 iseckanih krem bananica.

Redosled filovanja : kora + 1/3 fila 1 + 1/3 fila 2 i tako sve do kraja.

Odgore staviti C šlag ili po želji, a dovoljno je čvrsta i za fondan.

Naši proizvodi

Fina čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne, pa mu dodati žumanca i još malo izmiksati.

Zatim dodati brašno, C kakao, mleko, ulje i C prašak za pecivo i sve to polako žicom pomešati.

Izliti u pleh 30x25 cm, koji je obložen pek papirom i peći na 180 C.

Kora je pečena kad u nju zabodete čačkalicu i kad istu izvadite i na njoj ne ostaje ništa od smese.

Peći 3 ovakve kore.

Fil 1:
1,3 l mleka i šećer staviti da proključa, a u ostatku mleka razmutiti puding i C čvrstin.

Kada mleko provri zakuvati pripremljenu smesu. Kada je kuvano u to, još vruće, dodati 200 g čokolade za kolače.

Mešati dok se ne otopi, a zatim pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati 250 g umućenog margarina.

Fil 2:
Umutiti 1/2 l slatke pavlake i u to dodati 200 g iseckane mlečne čokolade i 10 iseckanih krem bananica.

Redosled filovanja : kora + 1/3 fila 1 + 1/3 fila 2 i tako sve do kraja.

Odgore staviti C šlag ili po želji, a dovoljno je čvrsta i za fondan.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept