burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija60

Fantazija sa orasima i keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60

Sastojci

12 jaja

15 kašika mlevenih oraha

3 kašike brašna

12 +12 kašika šećera

1 C prašak za pecivo

800 ml mleka

2 C pudinga od vanile

1 margarin

200 g bele čokolade

200 g crne čokolade

200 + 150 mlevenog keksa

500 ml slatke pavlake

Fantazija sa orasima i keksom

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 4 belenca sa 4 kašike šećera, zatim dodati 5 kašika oraha, 1 kašiku brašna. Tako se prave 3 kore.

Peći u plehu 30x25 na 200 C oko 15 minuta.

Fil l:
Žumanca skuvati sa preostalim šećerom i C pudingom u mleku. Kada je skuvano skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu, mešati povremeno dok se ne istopi.

Kada se ohladi sjediniti sa margarinom i 200 g mlevenog keksa.

Fil ll:
Pola slatke pavlake blago umutiti i dodati izrendanu crnu čokoladu, 150 g mlevenog keksa (ako je slatka pavlaka jako ulupana i masa jako čvrsta može se dodati malo mleka).

Ređati:
Kora + fil l + fil ll + kora + fil ll + fil l + kora + šlag od preostale slatke pavlake.

Naši proizvodi

Fantazija sa orasima i keksom

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 4 belenca sa 4 kašike šećera, zatim dodati 5 kašika oraha, 1 kašiku brašna. Tako se prave 3 kore.

Peći u plehu 30x25 na 200 C oko 15 minuta.

Fil l:
Žumanca skuvati sa preostalim šećerom i C pudingom u mleku. Kada je skuvano skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu, mešati povremeno dok se ne istopi.

Kada se ohladi sjediniti sa margarinom i 200 g mlevenog keksa.

Fil ll:
Pola slatke pavlake blago umutiti i dodati izrendanu crnu čokoladu, 150 g mlevenog keksa (ako je slatka pavlaka jako ulupana i masa jako čvrsta može se dodati malo mleka).

Ređati:
Kora + fil l + fil ll + kora + fil ll + fil l + kora + šlag od preostale slatke pavlake.

Autor

Adina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept